Site Rengi

DOLAR 32,4922
EURO 34,5544
ALTIN 2.496,96
BIST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 20°C
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 18°C

Hamarat nineler yemekleriyle yarıştı

REKLAM ALANI
19.12.2019
762
A+
A-

Esenler Belediyesi’nin, “Yerli Malı Haftası”na özel düzenlediği “ 2. Geleneksel Hamarat Nineler Yarışıyor” adlı programda Esenlerli 18 nine, yaptıkları kendi yörelerine ait birbirinden lezzetli yemekler ve tatlılarıyla yarıştı.
“Yerli Malı Haftası”na özel olarak Esenler Belediyesi Dede Torun Yaşam Merkezi’nde düzenlenen “2. Geleneksel Hamarat Nineler Yarışıyor” adlı programda Esenlerli 18 nine, torunlarıyla birlikte baklavadan böreğe, keteden içli köfteye, mantıdan katmere kadar yaptıkları Türk mutfağından geleneksel lezzetleri jüri üyelerine tattırdı.
Yaptıkları yemeklerin tarifini anlatan ninelerin heyecanlı halleri görülmeye değerdi. Yarışmanın jüri koltuğunda Influencerler Hakan Aydeniz ve Eray Kılıç, Şef Hakan Tağlı yer aldı. TGRT Haber Muhabiri Sultan Akten de programda hem jüri üyeliği, hem de sunuculuk yaptı.

ARA REKLAM ALANI

Baklava kazandı
Yemekleri tek tek tadan jüri üyeleri, yaptıkları puanlamanın ardından birinciyi belirlediler. Yarışmanın kazananı, Sultan Göktürk’ün Malatya’ya has yaptığı baklava oldu. Jüri üyeleri yarışmaya katılan tüm ninelere içinde yemek kitabının da olduğu çeşitli hediyeler verdi. Programın sonunda yapılan tüm yemekler; dedeler, nineler ve torunlarıyla birlikte afiyetle yendi.
Sırrı samimiyet
Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da Esenlerli ninelerin yemeklerini tattı. Göksu, hiçbir nineyi diğerinden ayıramayacağı için jürilik yapmadığını ama yemeklerin hepsine tam puan verdiğini söyledi.
Göksu, “Ninelerimizin torunlarıyla yemekler yapması, özellikle de eskiden, okul hayatımızda önemli yere sahip olan Yerli Malı Haftası’nda yapmaları çok önemli. Burada emek var, samimiyet var. Bu yemeklere lezzet katan tam olarak bu” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.