Site Rengi

DOLAR 32,3354
EURO 35,1883
ALTIN 2.248,21
BIST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Sal 9°C
Çar 12°C
Per 11°C
Cum 12°C

BAĞCILARLI GENÇLER BBC’YE KONU OLDU

REKLAM ALANI
29.07.2020
692
A+
A-

Kozmopolit bir yapısı bulunan Bağcılar’da yaşayan gençler kendilerine özgü “Üç ayak” dansı ve modifiye arabalarıyla BBC’ye konu oldu. Modifiye tutkunları arabalara olan ilgilerini “Kötü bir alışkanlığımız olacağına böyle alışkanlığımız olsun. Biz araca aşığız. Bizim yolumuz güzel yol” diyerek dile getiriyor.

İngiliz televizyon kanalı BBC, son programında İstanbul’un gelişen yüzü olan Bağcılar’ı konu etti. Hazırlanan yarım saatlik “Burası Bağcılar” isimli belgeselde ilçede yaşayanların profilindençalışma alanlarına ve gündelik hayatına kadar sosyo-ekonomik hususlara değinildi. Belgeselde kozmopolit bir yapısı bulunan 745 bin nüfuslu ilçede her milletten insanın bir arada yaşadığı vurgulandı.

ARA REKLAM ALANI

ÜÇ AYAK DANSI

Programın en çok dikkat çeken bölümü ise Bağcılar gençliğinin renkli yaşamı oldu. İlçede her kesimden gençlerle yapılan röportajlarda nasıl zaman geçirdikleri, uğraş alanları ve hobileriyle ilgili sorular soruldu. Gençler de düğün, asker uğurlamaları ve sokak partilerinde yaptıkları kendilerine özgü “Üç Ayak” dansını anlattı. Belirli bir düzene göre dizilen gençler, çalan müzik eşliğinde hep birlikte ayaklarını sallayarak ileriye doğru gidiyorlar. Sokak ortasında kendi etrafında dönen oyuncular, renkli görüntüler oluşturuyorlar. Çocuklar, büyüklerinden öğrendikleri bu oyunu gelecek nesillere taşıyorlar.

YOLUMUZ GÜZEL BİR YOL

BBC, eski arabaları teknik özeliklerinde kendi zevklerine göre değişiklikler yaparak gösterişli bir hale getiren modifiye tutkunlarına da yer verdi.  Ses sisteminden teknik aksamlarakadar yapılan değişikliklerle estetik bir görünüm kazanan araçlar, seyir halindeyken herkesin ilgini çekiyor. Röportajlarda gençler modifiye tutkularını şöyle dile getiriyor. “Tesisat olsun modifiye olsun, insanlar bu işi severek yapıyor. Bunun serserilikle veya başka bir şeyle alakası yok. Kötü bir alışkanlığımız olacağına böyle alışkanlığımız olsun. Biz araca aşığız. Bizim yolumuz güzel bir yol. Yanlış yol değil. Harcıyorsan arabana harcıyorsun, kendine harcıyorsun” denildi.

Yüksek izlenme sayılarına ulaşan belgeselde Bağcılar Belediyesi sosyal tesisleri de gösteriliyor.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.