Site Rengi

DOLAR 35,3572
EURO 36,5520
ALTIN 3.026,74
BIST 9.923,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
15°C
Parçalı Bulutlu
Cum 11°C
Cts 9°C
Paz 6°C
Pts 6°C

Tatilde Takirdağ’a Tatilci Akını

Tatilde Takirdağ’a Tatilci Akını
REKLAM ALANI
02.08.2020
1.255
A+
A-

Kurban Bayramı nedeniyle İstanbul’un yanı başında bulunan Tekirdağ’ın Marmara Ereğlisi ilçesi, tatilci akınına uğradı. Hava sıcaklığının 35 dereceyi aştığı bölgede sahiller doldu. Koronavirüsle ilgili uyarıda bulunan Marmara Ereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, “Biz belediye olarak vatandaşlarımızdan kurallara uymalarını istiyoruz. Çünkü kurallara uyulursa sıkıntı ve problemler yaşanmaz.” diye konuştu.

Marmara Denizi’ne kıyısı olan Tekirdağ’ın Marmara Ereğlisi ilçesi sahilleri, 4 günlük Kurban Bayramı tatilinde doldu. Hava sıcaklığının 35 dereceyi aştığı ilçede tatilciler, sabahın erken saatlerinden itibaren deniz keyfi yapmak için sahillere akın etti. İstanbul’dan Tekirdağ’a gelen Emre Sezgin, sosyal mesafe nedeniyle bayramlaşmanın yapılamadığı ve bunun için de kurban kestikten sonra ailesiyle birlikte denize geldiklerini söyledi. Sezgin, “Birinci günü kurbanı kestik. Havalar sıcak denize kaçalım, dedik. Deniz çok güzel. Bayramlaşma bitti. Sosyal mesafe telefonla bayramlaştık. Kimseyle yakınlaşamadık” diye konuştu.

ARA REKLAM ALANI

Hava sıcak olduğu için bayramda deniz kenarına geldiğini belirten Recai Emre, “Havalar sıcak biz de ‘denize gidelim’ dedik, bayramlaşma zaten yapamıyoruz ve ailece denize geldik” dedi.

 

BELEDİYE BAŞKANI ATA’DAN AÇIKLAMA

Marmara Ereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata ise bayram tatili olması nedeniyle sahillerin dolduğunu belirterek, “Hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi bir de buna bayram tatili eklenince vatandaşlar sosyal mesafe gereği bayram ziyaretlerini yapamadılar. Bunun için de günlerini değerlendirmek için denize gelmeyi tercih ettiler. Biz belediye olarak vatandaşlarımızdan kurallara uymalarını istiyoruz. Çünkü kurallara uyulursa sıkıntı ve problemler yaşanmaz” diye konuştu.

 

Kaynak: DHA

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.