Site Rengi

DOLAR 32,5997
EURO 34,7830
ALTIN 2.495,81
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Bayram ve gündem

REKLAM ALANI
17.09.2019
347
A+
A-

Değerli okurlarım; öncelikle huzur ve sükûnetle idrak ettiğimiz ve geride bıraktığımız mübarek kurban bayramınızı tebrik eder hayırlara vesile olmasını temenni ederim. Bayramların, millî ve dinî duyguların pekişmesi, taze ve canlı tutulması fonksiyonunun yanında toplumun birlik ve beraberliğini sağlamada da büyük önemi vardır.

Bayramlar, birlik beraberlik günleri, kardeşliğin çıkarsız saygı ve sevginin yaşandığı günlerdir.

ARA REKLAM ALANI

Bayramlar, Ulus olma, aile olma, akraba olma duygularının fark edilip zenginleştiği günlerdir.

Bayramlar, aynı kaderi aynı tasayı aynı sevinci, aynı mutluluğu, aynı kıvancı yaşama gücünü kuvvetlendirir.

Bayramlar, sosyal dayanışma, dini his ve barış şuurunun fertlere kuvvetle hâkim olduğu günlerdir.

Dargınların kucaklaşması, aralarında kin, nefret bulunan kabile, aile ve şahısların düşmanlık ve husûmet duygularının sevgiye dönüşmesi, küçüklerin büyüklere saygı, büyüklerin küçüklere sevgi göstermesi, hastaların ziyaret edilmesi, verilecek küçük hediyelerle çocukların gönüllerinin alınması, hısım ve akrabanın bir kere daha yeniden kaynaşması, genellikle bayram günlerinde mümkün olmaktadır.

Bugün bayram ve gündem iç içe yaşanmakta, hayatın gerçekleri ön plana çıkmakla beraber, sizlerle paylaşmak istediğim aslında birçok konu var.

Örneğin, belediye başkanı Sayın Göksu’nun Ankara ziyareti ile ilgili fikirlerimi sizlere paylaşmak ve bu konuda bir şeyler söylemek istiyorum:

Sayın Göksu’nun “Esenler, 40 trilyonluk yatırıma değer mi?” sorusuna verdiği cevabı açık yazmak gerekirse merak etmiyor da değilim. Sayın Başkanın üslubu ve hitabeti güzel ve mutlaka gereken cevabı vermiştir diye düşünüyorum. Ancak bu konuyu demagojik bir şekilde Esenler’de bulunan hemşeri dernekleri temsilcilerine verilen bir yemekte gündeme getirmesi beni işkillendirdi.

Bunun sonucunda bir umutsuzluğa sebebiyet verebileceğini bilerek bu ifadeleri kullanması, doğrusu bende farklı bir çağrışıma neden oldu.

O da şu:

“Ankara’dan talep edilen yatırımların tehlikede olduğunu, yeteri kadar yatırımın alınamayacağı gerçeğini görerek bunu Esenler halkına usulü içersinde anlatmak mı istedi Sayın Başkan acaba?”
Umarım yanılıyorumdur.

Bir diğer konu ise 25 Kasım 09 Çarşamba günü düzenlenen Esenler kaymakamlığı toplantı salonun da bayramlaşma törenine, davetli olmasına rağmen katılmayan Ak Parti Esenler İlçe Başkanı AV Umut Özkan’nın bu tutumunu yadırgadığımı ifada etmek isterim.

Zira iktidar partisi ilçe başkanlığı sorumluluk isteyen bir makam bu kabilden hareketler Sayın Umut Özkan’ın davranışı hiçte hoş olmamıştır. Hâlbuki bu gibi davetler angarya gibi görülmemeli, önemle üzerinde durulmalı ve gereken katılımın sağlanması icap ederdi. Birlik ve Beraberliğe katkı sağlayacak olan sosyal anlamda katkı sağlayacak olan bu tür davetlerin es geçilmemesi yakışık alır diye düşünüyorum. Ben öyle sanıyorum ki umut Özkan bu hatasını telafi edecek ve gereken açıklamayı mutlaka yapacaktır.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.