Site Rengi

DOLAR 32,3565
EURO 34,4292
ALTIN 2.435,74
BIST 9.814,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Cts 22°C
Paz 23°C
Pts 24°C
Sal 22°C

İstanbul’da su krizi kapıda mı?

23.12.2019
400
A+
A-

İSKİ İstanbul’daki 6.5 milyonun üzerindeki abonesine her gün 2 milyon 733 bin metreküp temiz su veriyor. Bu su İstanbul ve çevresindeki 10’un üzerinde baraj ile Istranca Deresi, Melen gibi akarsu kaynaklarından temin ediliyor. Ancak Marmara Bölgesi’nde Sonbahar’ın kurak geçmesi İstanbul’un içme su kaynaklarını ciddi oranda tehlikeye soktu. Aralık ayı sonu itibariyle İstanbul’a su veren barajların doluluk oranı yüzde 33. Hiç yağmur yağmazsa İstanbul’un 2-3 aylık sununun olduğu iddia ediliyor. Önceki yönetim “İstanbul’un 40 yıllık su sorununu çözdük” derken yeni yönetimle birlikte aynı kişiler “İstanbul’u kurak günler bekliyor” demeye başladı. Söylemler vatandaşın kafasını karıştırdı. İstanbul’da su krizi kapıda mı? Vatandaş su tartışmasına nasıl bakıyor? İşte cevaplar:

 

ARA REKLAM ALANI

HAYATİ KORKMAZ

İstanbul’un 3-4 aylık suyu kaldığı iddia ediliyor.sizce ne derece doğru bu?

Valla bilmiyorum. Benim de haberlerden duyduğum kadar öyle deniyor. Olabilir çok zamandan beri yağmur yağmıyor.

NURİYE GÜNDÜZ

Yağmur  yağmaması durumunda İstabul’un 2-3 aylık suyu kaldığı iddia ediliyor, sizce doğru mudur?

Doğrudur belki, doğrudur.

VAHDETTİN GÜNDÜZ

Kimsenin tekelinde değil yağmurun yağıp yağmaması, suyun kalıp kalmaması kimsenin tekelinde değil ama ben böyle düşünmüyorum.

…….

Hangisine inanacağız?  Hangisi doğru hangisi yalan? Biz de şaşırdık artık Erdoğan’ın lafına güveniyorduk suyumuz bol diye. Mevsimler, küresel ısınmadan dolayı her şey artık öyle… Şimdi bu Aralık ayında bahar gibi hava 17 derece düşün artık.  Buna bir çare bulmalı. Ağaçları yok ediyoruz, ormanları yok ediyoruz, binalar yapıyoruz tabi olacağı bu. Böyle yağmur mu yağar? Binalar yüksek olunca bulutlar gelmiyor, yağmur gelmiyor diyorlar.

MEHMET ALİ ÇAKAR

Doğru diyorlar bence. Doğru diyorlar yani. Yağmur yağmıyor.

Yağmur yağmamasının sebebi nedir?

Allah’ın takdiri o yani .

HACI HİKMET ERKEN

Bak Suudi Arabistan’da kar yağıyor. Bizdeyse yağmur da yok bir şey de yok. Allah-ü Teala bizden kısmış. Allah kışımızı kış etsin, yazımızı yaz etsin.

HÜSEYİN

70 yıl su garantisi verdiler, şuan ne durumda bilemiyorum yani.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.