Site Rengi

DOLAR 32,3821
EURO 34,9864
ALTIN 2.326,78
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
22°C
Parçalı Bulutlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Zihin Formatı

REKLAM ALANI
12.09.2019
442
A+
A-

Çokbilmişler ve bildiğini zannedenler, kendi gibi düşünmeyenleri ya bilgisizlikle ya da beyninin yıkanmış olduğunu söyleyerek bertaraf etmek isterler.

Oysa başkalarını düşünce açısından sorgulayanların ve ahkâm kesenlerin birçoğu beyinlerini mideleri karşılığında kiraya vermiş sözde düşünürler ve yalaka idareciler olduğunu görmemek için kör olmak lazımdır.

ARA REKLAM ALANI

Zihin dediğimiz şey düşünme melekesidir. Düşünmek ise her şeyden önce yürek ister, insanlık ister. İnsanlığın öldüğü yerde birilerinin hayatta kalmasını düşünmek pek insani bir düşünce olmasa gerektir.

İslami hassasiyet taşıdığını söyleyen ve bu konuda yazılar yazan biri ticareti kazan kazan olarak görebiliyor ise düşüncesine birileri format atmış demektir. Ticaret rızk için en muteber bir kapıdır ve kazanmak için yapılır. Ticaret meşru sınırlar içinde yapılır ise ticaret olur. Kazan kazan ise bir Yahudi felsefesidir, meşru sınır tanımaz onun için kadın satmak, ülke topraklarını satmak, makamdan dolayı rüşvet almakta kazançtır, ticarettir.

Muhafazakârlığı din zannedip, haram helal ver Allah’ım bu kulun yer Allah’ım zihniyetini kutsayıp, her türlü ortama uyanlar zaten format tezgâhından geçmiş iken onların, bu hallerini kazanç sayıp makbul hallerinden irtidat edenler ve onları övenler acaba hangi formattan geçti.

Ya da taşıdıkları bazı güzellikler yüzünden format atıldıklarının farkında mı değiller. Beyler hatırlatalım format atıldıktan sonra %90 oranında eski bilgiler yeniden yüklenir!

Beynini midesine satanların, makam için dillerini akrobasi şampiyon yapanların, dinini dünyalık makamlara peşkeş çekenlerin geçirdiği beyin formatı belli oluyor da, menfaat taşımadığı halde ha bizim uşaklar diye gerçekleri görmekten uzak olanlar olsa olsa sevgi sapıklığı virüsü yüzünden formata uğramışlar virüslü bir şekilde ortalıkta dolaşıyorlar.

Sevgi sapıklığı uğruna adam, bizim uşaklar dediğinin pisliklerini görmeyip daha 50-60 yıl öncesinin pisliklerinden dem vurup uşakları kurtardığını zannediyor ama toplumdaki ağırlığını hepten kaybediyor onu göremiyor, umursamıyor.

Irakta Müslümanlar ölürken, tecavüze uğrar iken İslam kardeşliği akıllarına gelmeyenlerin şimdi Suriye meselesinde mücahit kesilmeleri bir format yansımasıdır! Söyledikleri doğru ama niyetleri ve hizmet ettikleri yer batıl. Bu adamların ciğerinin yağını biliriz, bunlar mücahit müteahhit ve her duruma müsait bir formata uğradıkları için durumdan vazife çıkarmayı severler.

Eğer format işlemi olmasa; siyaseti günah sayıp şimdi siyasette en ön kulvarda koşmanın manası nedir? Daha önce bir yerlere gitmeyi kerih görüp şimdi gidilmesini öven ve kutsayan dalkavukluk ne manaya geliyor? İsrail’le anlaşma yapılmadığı halde yapılmış diye herkesten önce havlayan enik tayfası şimdi İsrail’e verilen ödünleri görmemesi kulaklarının kesilmesinden mi yoksa verilen şekerlerin gözlerini kör etmesinden mi kaynaklanıyor?

Sahi 12 Eylülü övüp, 28 Şubatta postal yalayıp şimdi demokrasi havarisi kesilip başkalarını Ergenekon’cu diye itham etmek formattan mı yoksa hainlikten mi kaynaklanıyor.

Format atanlar niye attıklarını biliyor, bu halkı ve toplumu iyi tanıyor. Format yiyenler ve bu halka jakobence bakanlar durumu göremiyor görmek istemiyor. Bir kısmı Ebu Cehil’in gerçekleri bildiği halde inkâr etmesi gibi inkâr ederek dünyalık menfaatleri tercih ediyor! “ Cehaletin mutluluk olduğu yerde, akıllı olmak deliliktir.” sözü gibi gerçekleri görenlerde deli hükmünde muamele görüyor.

Format atma işlemi artık birebir yapılmıyor, toplu olarak sublimal mesaj yolu ile önderleri, öncüleri abileri fonlama, besleme ve makam sahibi yapıp yumuşatarak ya da sözüm ona orijinalmiş gibi yeni fikirler öne sürerek yapılıyor.

Format yiyenler de aslında kötü oldukları ve kötülükleri istediği için değil çoğu zaman daha iyisini yapıyorum ben yapmalıyım edası ile benliklerinin peşinde koştuklarından olur. Bu tipler hep özenti halindedirler bir dedikleri bir dediğini tutmaz.

Tatminsizlikleri, umutsuzlukları, dünya ve makam sevgisi yüzünden yapmayacakları şey olmadığı için formata uğruyorlar. Formattan kurtaracak anti vürüs programlarından biri de AL-i İMRAN Suresi 196 Ayet ile konumuzu bitirelim. “ İnkârcıların (refah içinde) diyar diyar dolaşması, sakın seni aldatmasın!”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.