Site Rengi

DOLAR 32,3575
EURO 34,4286
ALTIN 2.515,41
BIST 9.814,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 22°C

Hesap vermek

REKLAM ALANI
17.09.2019
353
A+
A-

Esenler’de siyasi bir kişiliğin yanı sıra idareci olmak, şehri emin, belediye başkanı, meclis üyesi olmak ve bu alanda siyaset yapmak için, mensubu olunan partinin vizyon ve misyonunu kabul etmiş, özümsemiş olmak gerekiyor.

Sorulduğunda tarif edilir olmak, tarife uygun olmak, yozlaşmamak, olduğun gibi görünmek ve hesap verirken rüyadan uzak olmak… Öte yandan son bir buçuk yılın hesabını verirken, bir de bu anlamda hesap vermesi gerekir diye düşünüyorum.

ARA REKLAM ALANI

Esenler’e ne verdim, ne aldım? Kimlerin kalbini kırdım, kimlerin kaderine müdahale edip hakkını gasp ederek ve yok sayarak, sırf egolarımı tatmin etmek için ‘güç bende’ edasıyla hareket ettim? Saf dışı ettiğiniz insanlara da hesap vermek gerekir diye düşünüyorum!

Bunlardan daha önemlisi, Esenler’de gerçek manada, halkına hizmet etmek, yüzünü güldürmek, gülmeyi kendine reva görürken bencil olmamak gerekmez mi?

Gülen bir yüz ifadesi ile objektiflere poz verirken, peşin satış yapan tüccar misali davranmanın, kentsel dönüşüm adı altında Esenler halkını evlerinin ellerinden alınma endişesi ve korkusunu yaşatıp ümitsizliğe sevk etmenin de hesabını vermek gerekmez mi?

Sadece ve sadece kamuoyuna, Esenler halkına karşı sorumluluk bilinci, gayreti ve duygusu içersinde hareket eden, haber elde etme çabası içersinde olan gazetemiz muhabirine kaba bir tavırla “Hepiniz adisiniz” demenin; bu hadsizliğin, pervasızlığın da hesabını vermek gerekmez mi?

Belediye başkanı lider olmalı, lidere haiz vasıfları taşımalı. En başta lider gibi konuşmalı. İradeli, saygılı, ölçülü olmalı. Saman alevi gibi parlayıp sönmemeli, belirli mesafesi, dengeli bir konuşma üslubu olmalı. Belediye başkanının bu hareket noktalarını esas alıp bulunduğu konumun diliyle konuşması gerekmez mi? 

Esenler halkı ne bekliyor? Yaşam kalitesinin artmasını, yaşadığı mahallenin, oturduğu sokağın elbette kendisine dar edilmemesini bekliyor…

O halde, Esenler’i yönetenlerin beklentilerin çok uzağında olduğunu fark etmesi, mahalleliye “olsa neyime olmasa neyime” demenin de hesabını vermesi gerekmez mi?

Evin önünün, çocuğunun okuduğu okulun, mahalledeki sağlık ocağının çağdaş bir yaşam imkânı sunuyor olması gerekmez mi?

Esenlerli Ahmet amcanın, Hasan amcanın, Oruçreis Mahallesi’ndeki Yaban ailesinin, Tuna Mahallesi’ndeki Yaşar ailesinin hesabını vermek gerekmez mi? Kimsesizlerin kimi olmak gerekmez mi?

Halk siyasi idarecilerden bunu bekler, bütün bunların harfiyen yerine getirilmesini arzu eder. Bu yöndeki beklentiler önceliği olan beklentilerdir.

Bütün bunları beklerken, evinde huzurlu bir yaşam için gerekli maddi kazancı da elde edemediyse, edemiyorsa ve siz belediye olarak, belediyeden medet uman, himmet bekleyen, aç ve açıkta olanlardan belli ki bihabersinizdir…

Bu bağlamda bir netice elde edemediyseniz ve vaat ettiklerinizi yerine getiremediyseniz, karşılayamadığınız beklentilerin hesabını vermeniz gerekmez mi?!..

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.