Eğitimde uyum ve ahenk
Değerli okurlarım;
Hemen hepimizin bildiği gibi eğitim bir süreçtir. Diğer bir ifadeyle eğitim, çocuklarımızın davranışlarına değişiklik getirme süreci olarak da tanımlanır. Eğitimin en önemli öğeleri ise yine bildiğimiz gibi yönetici, öğretmen, öğrenci ve velidir. Bu unsurların birbirleriyle arasındaki uyum eğitimin niteliğini yani kalitesini de belirler.
Eğitimin en önemli stratejik unsuru ise öğretmendir. Öğretmenin ruh sağlığı, mesleğe adanmışlığı bilgi ve becerisi, çocuklarımızın eğitim-öğretim faaliyetlerini doğrudan ve dolaylı olarak etkiler. Bu tüm dünyaca kabul gören bir gerçektir.
Durum böyleyken;
Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Gürbüz Akbulut’un yine İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak Şişli’ye tayininin çıkmasının ardından, Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde oluşan boşlukta tüm beklentiler, Esenler eğitim camiasından bir idarecinin vekaleten de olsa atanması yönündeydi.
Ancak bu beklentiler bir şekilde yön değiştirdi ve Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne vekaleten de olsa Atışalanı İlköğretim Okulu’nda görevli öğretmen Sayın Bayram Ercan atandı.
Sayın Ercan’ın vekaleten de olsa Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne atanması üzerine, eğitim camiasının rahatsızlığı ve bastırılmış duygularının dışa vuruşunun gün yüzüne çıkması an meselesi derken, gazetemizde çıkan bir haber beni bu konuya ilişkin endişelerimi haklı çıkardı. Yani beni bu konuda yazmaya zorladı. Umarım bu yazımdan kimse alınmaz ve kimse gücenmez.
Değerli okurlarım;
Bu atama daha önce gerçekleşen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tayinlerinde olduğu gibi, belki siyasi baskılar neticesinde gerçekleşmiş olabilir. Ancak, Milli Eğitim Müdürlüğü gibi bir makamın bir takım siyasi mülahazalar ve müdahalelerle ile idare edilmekten kurtarılması gerektiğini düşünmekteyim.
Son derece hassas olan eğitim meselesi, direk çocuklarımızı etkileyecek olması hemen her öğrenci velisine de söz hakkı verdiği inancındayım.
Dolayısıyla başta Sayın İlçe Kaymakamı ve diğer idarecilerin bu konuyu bir daha ele alıp Esenler eğitim camiası içerisinde bulunan ahenk ve uyumu atalete uğratacak şekilde boyut kazanmasının önünün kesilmesinin çok yerinde olacağı kanaatindeyim
Bu konuda kanaat belirtirken tarafsız olmayı ve objektif bir bakışla konuyu ele aldığımı düşünüyorum.
Ama endişem şudur ki, Esenler eğitim camiasında uyum ve ahenk ortamından uzaklaşılması halinde, birbiriyle uyumlu olamayan idareci ve buna bağlı öğretmenlerin performans düzeylerinin olumsuz yönde etkileşimlerinden doğacak sorunların, direkt öğrenci üzerinde negatif yönde sonuçlar doğurabileceği düşüncesini taşıdığımı da belirtmek istiyorum.
Açıklamakta yarar var
Belki Sayın Deveci eğitime de el attı denebilir… Bu yazımda kanaat belirtirken, bana alt yapı oluşturabilecek bilgi birikimi ve deneyimimi İl Genel Meclis Üyeliğim döneminde, İl Eğitim Komisyonu Üyeliğim sürecinde elde ettiğime inanıyorum.
Ayrıca, 2002-2009 yılları içerisinde özellikle Esenler eğitim camiası içersinde bulunmuş olmaktan ve birçok okul idarecisini ve çocuklarımızı emanet ettiğimiz saygı değer öğretmenlerimizi tanımış olmaktan dolayı da bu yazıyı yazma gereğini hissettiğimi belirtmek isterim. Esen kalın…