Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Tarih verdi: Seçim olacak

REKLAM ALANI
22.11.2019
442
A+
A-

MAK Araştırma Danışmanlık Başkanı Mehmet Ali Kulat, katıldığı bir televizyon programında Ankara kulislerinde erken seçimin konuşulduğunu söyledi. Kulat, 2020’nin Kasım ayında bir seçim olacağını söyledi.

Günlerdir konuşulan erken seçim tartışmalarıyla ilgili MAK Araştırma sahibi Mehmet Ali Kulat, dikkat çeken ifadeler kullandı. Bizim TV’de Lale Özan Arslan‘ın programına konuk olan Mehmet Ali Kulat, 2020’nin Kasım ayında bir seçim olacağını söyledi.

“Ankara kulislerinde 2020 Kasım için erken konuşuluyor”

Bu açıklamaların adından erken seçim iddialarıyla ilgili konuşan Kulat, erken seçimin Cumhurbaşkanı tarafından istenmesi gerektiğini belirterek, ” Ankara’da havalar son derece soğumaya başladı. Siyasette ise ortam ısınmaya başladı. Zaten bu durum beklediğimiz bir durumdu. Ankara kulislerinde 2020 Kasım’ı için erken seçim konuşuluyor.
Bu konuşmanın matematiksel karşılığını bulabilmek için Cumhur İttifakı’nın bu konuda adım atması gerekiyor. Matematiksel Meclis verileri bunun Cumhurbaşkanı’nın istemesi gerektiğini söylüyor. AK Parti’nin bir sahanın nabzını dinlediği ve bundan sonra karar vereceğini söylüyor” dedi.
2020’nin Kasım ayında bir seçim olacağını söyleyen Kulat, erken seçimin Cumhurbaşkanı tarafından istenmesi halinde erken seçimin olabileceğini söyledi.

ARA REKLAM ALANI

Muhalet partilerinden erken seçim çıkışı
Muhalefet partileri CHP, İYİ Parti, HDP ve Saadet Partisi’nden arka arkaya erken seçim açıklamaları geldi.
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu erken seçim için hazır olduklarını söylerken, İYİ Parti’den ise parlamenter sisteme dönerek erken seçime gidilmesi gerektiği bildirildi.
Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu da en geç 2 sene içinde erken seçim yapılabileceğini dile getirdi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.