Site Rengi

DOLAR 32,5611
EURO 34,7000
ALTIN 2.517,24
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 20°C

İBB Çalıştay’ında son söz söylendi: Ya Kanal Ya İstanbul

REKLAM ALANI
13.01.2020
404
A+
A-

İBB’nin düzenlediği “Kanal İstanbul Çalıştayı”, İstanbul Kongre Merkezinde yapıldı. Çalıştay’a 2685 kişi katıldı. Kanal İstanbul’un her yönüyle ele alındığı gün boyu süren Çalıştay’da birbirine paralel sekiz oturum ve tüm katılımcıların kürsü kullanabildiği bir forum yapıldı.

İBB, Kanal İstanbul’u her yönüyle ve bilimsel olarak ele almak için “Kanal İstanbul Çalıştayı” düzenledi. Tüm gün süren Çalıştay’ın kapanış konuşmasını İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Çakılcıoğlu yaptı.

ARA REKLAM ALANI

Çakılcıoğlu şunları söyledi:

-Bugün sekiz oturumda, kırk konuşmacı görüşlerini bildirdi. Bu görüşler için teşekkür ediyoruz. Dünyada tek olan İstanbul’un tarihi ve mistik yapısı zedelenecek. İstanbul için üst ölçekli planlar yapılmıştı. Yapılan planlarda Kanal İstanbul bölgesi, korunması gereken alanlardan biriydi. Küçükçekmece Gölü yarı tuzlu bir sudur. Biz yapılacağına inanmıyoruz; ama Kanal gerçekleştiği durumda bu göl de yok olacaktır.

İstatistikler Boğazlardan geçiş sayısının her yıl azaldığını ortaya koyuyor. Bütün çevresel riskleri ele aldığımızda Kanal, iyi bir karar gibi görünmüyor. Kanal İstanbul’u başka kanallarla karşılaştırıyorlar oysa burada Kanal, mesafede bir kısalma meydana getirmiyor. Ayrıca Türkiye’nin sözleşmelerden doğan bazı taahhütleri de vardır ve bu taahhütler unutulmamalıdır.

Biraz da depremden bahsetmek istiyorum. İstanbul’un en önemli sorunu deprem ve paralelinde kentsel dönüşüm. Geçtiğimiz aylarda küçük bir deprem yaşadık ama İstanbul’un depreme hazır olmadığını gördük.

Acil olarak yıkıp yeniden yapmamız gereken konutlar var. Madem bu denli bir kaynağımız var belki burada harcamamız gerekir diye düşünüyorum.

Eğer suyu, ormanı ve tarım topraklarını da konuşuyorsak Kanal İstanbul mantıklı olmaz. Bilimsel bakışlardan uzak olarak tartışmaya açılan Kanal İstanbul, geri dönülmez sorunlara sebep olacaktır diye konuştu.

Çakılcıoğlu konuşmasını “Son sözümüz Ya Kanal Ya İstanbul” diyerek tamamladı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.