Site Rengi

DOLAR 32,5490
EURO 34,7341
ALTIN 2.492,91
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 20°C

İBB: OTOGARDA ÖNCELİK MEVCUT KİRACININ

REKLAM ALANI
27.02.2020
460
A+
A-

Mülkiyeti İBB’ye ait Büyük İstanbul Otogarı’ndaki dükkân ve ticari alanlar kiraya verilirken, öncelik mevcut kiracıların olacak. Sadece kâr ve kazanç amacı gütmeyen İBB, bu anlayışla daha güvenilir bir hizmet sunulmasını hedefliyor.

Yap- işlet- devret modeline göre inşa edilen ve 25 yıllık işletme dönemi 5 Mayıs 2019 tarihinde sona eren İstanbul Otogarı’nın yönetimi 9 Eylül’den bu yana İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde (İBB) bulunuyor. Teslim alır almaz, Otogar’ın içinde kapsamlı bir bakım, onarım ve temizlik çalışması yürüten İBB, ticari işletmelerin kiraya verilmesi için ihale açtı. İhaleyi, İBB İştiraki Boğaziçi Yönetim AŞ üstlendi.

ARA REKLAM ALANI

MEVCUT KİRACILARA ÖNCELİK
İBB ve Boğaziçi Yönetim AŞ, Otogar’da bulunan ticari alanların işletilmesinde önceliği, fiilen faaliyet yürüten işletmecilere verme kararı aldı. İBB, işyerinde çalışarak hizmet veren, değer üreten ve Otogar yönetimine karşı yükümlülüklerini yerine getiren işletmecilerin kiralamada tercih edilmesine özen gösterdi.

Otogar’ın geçmiş dönem sözleşmesi 25 yıllık olduğundan tahsis belgeleri eski sözleşme süresi bitiminde sona erdi. İBB sadece kar ve kazanç amacı gütmeden, Otogarın tüm İstanbulluların güvenle kullanabileceği bir yer olmasını amaçlıyor.

YENİ OTOGRADAN HERKES MEMNUN
Bu kapsamda, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve işletmeci Boğaziçi Yönetim AŞ,tüm İstanbulluların huzur içinde kullanabileceği bir Otogar için hassasiyetle çalışmalarına devam ediyor.

İBB, Otogarı devraldıktan sonra kapsamlı bir onarım çalışması yaptı. Merkezi ödeme sistemini hayata geçirip, giriş-çıkışlarda oluşan trafiği rahatlattı. Geçmiş dönemde çokça şikayet alan tuvaletler başta olmak üzere halka açık alanlar Boğaziçi Yönetim AŞ kontrolünde yenilenmeye başlandı. Geçmiş dönemde birçok olumsuzlukla anılan Otogardan hem İstanbullular hem de esnaf memnun.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.