Esenler’de hırsızlara geçit yok
Esenler’de hırsızlara geçit yok
Esenler İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, güvenlik kameralarına yansıyan iki hırsızlık olayını daha aydınlattı. İki olayın aydınlatılması da, güvenlik kameralarının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya çıkarttı.
Haber Merkezi
Esenler İlçe Emniyet Müdürü Hakan Yılmaz’ın, “Her sokağa ve işyerine mutlaka bir güvenlik kamerası takılmalı” sözlerinde ne kadar haklı olduğunu kendi ekipleri ortaya çıkardı. Esenler emniyeti, güvenlik kameralarına yansıyan iki hırsızlık olayını daha aydınlattı.
1-) İlk hırsızlık olayı Turgut Reis Mahallesi 512. Sokaktaki gerçekleşti. 24 Aralık 2014 günü bir evde hırsızlık olayı yaşandı. Esenler İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde başlatılan soruşturma kapsamında hırsızlık yaşanan evde inceleme yapan polis, buldukları bir adet parmak izinin 16 yaşındaki M.İ.Y.’ye ait olduğunu tespit etti.
İlçede yaşanan hırsızlık olaylarını araştıran polisler, güvenlik kamera kayıtlarını incelerken şüpheli ile benzerlik gösteren bir kişinin televizyonla giderken bir görüntü tespit etti. Bu kapsamda soruşturma genişletilince 3 Şubat 2015 tarihinde Esenler Fatih Mahallesi 223 Sokak içerisinde bulunan başka bir evde de yine bir hırsızlık olayı olduğu belirlendi.
Adresi de tespit edilen M.İ.Y., 27 Mart 2015 tarihinde yakalanarak gözaltına alındı. M.İ.Y.’nin, emniyetteki ilk sorgusunda kameradaki kişinin kendisi olduğunu, Fatih Mahallesindeki hırsızlık olayını da kendisinin gerçekleştirdiğini itiraf ettiği öğrenildi.
Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Esenler Çocuk Büro Amirliği görevlilerince adliyeye sevk edilen 16 yaşındaki M.İ.Y., tutuklanarak Maltepe Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi.
2-) İkinci hırsızlık olayı ise Fevzi Çakmak Mahallesi’nde gerçekleşti. Edinilen bilgilere göre, ön plakası olmayan bir araçla gelen E.Y. (14), G.Y. (16) ve E.Y. (15) isimli 3 şüpheli araçlarını park ederek etrafı gözetlemeye başladı. Şüpheliler daha sonra C.Ö. isimli şahsa ait 34 TV 5852 plakalı aracın bagajında bulunan ses sistemi ve 1 adet bass çaldı. Aracından hırsızlık yapıldığını fark eden C.Ö. durumu polise bildirdi. Çevredeki güvenlik kameralarını inceleyen polis şahısların eşkalini tespit etti. Polis şüphelileri Tuna Mahallesi Bağcılar Caddesi üzerinde bulunan boş arazide yakaladı. Şüpheli şahısların hırsızlık olayını gerçekleştirdiği aracın trafikten men kaydı olduğu öğrenildi.
Esenler Çocuk Büro Amirliği görevlilerine teslim edilen şahıslar ile yapılan görüşmede hırsızlık mallarının E.Y. isimli şahsın adresinde olduğu anlaşıldı. Şahsın adresinden alınan 1 adet ses sistemi ile 1 adet bass sahibine teslim edildi. Şüpheliler ise emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakıldı.