Site Rengi

DOLAR 32,5034
EURO 34,5969
ALTIN 2.491,41
BIST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 20°C
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 18°C

Celal Şengör’den Kanal İstanbul uyarısı

REKLAM ALANI
09.01.2020
458
A+
A-

İstanbul Teknik Üniversitesi, Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof Dr. Celal Şengör, Kanal İstanbul etrafında kurulması planlanan yeni şehrin oluşturacağı tehlikelere dikkat çekerek, “Kanal etrafında yeni bir şehir oluşturmak cinayettir. Artık İstanbul yeni bir şehri kaldıramaz” dedi.

İstanbul Teknik Üniversitesi, Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof Dr. Celal Şengör, Kanal İstanbul’un etrafına kurulacak yeni şehrin cinayet olduğunu belirtti. Şengör, Kanal İstanbul etrafında kurulacak yeni şehrin olası bir büyük depremde can kaybının artmasına neden olacağını da sözlerine ekledi.

ARA REKLAM ALANI

Prof. Dr. Celal Şengör, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun konuk olduğu yayına telefona bağlanarak şu ifadeleri kullandı:
“Jeolog olarak kanala taraftarım ya da karşıyım diyemem çünkü elimde veri yok. Ama jeolog olarak şunu söylerim: Kanal deprem tetikler lafı yanlıştır. Bunun hesabını yapmak da kolay. Eğer bir tsunami olursa kanal tehlikeye girer.

Öğrenebildim kadarıyla ivme hesabı yapılmamış bu yüzden deprem kanalı kırar mı kırmaz mı bunu bilemeyiz. Ben daha önce şunu söylemiştim: Kanal etrafında yeni bir şehir oluşturmak cinayettir. Artık İstanbul yeni bir şehri kaldıramaz. Bunu kaldıramıyor ki nerede yenisini kaldıracak?”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.