Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Esenlerde ne iş olsa yaparım diyene iş yok! Nitelikli insan gücü nasıl sağlanmalı.

REKLAM ALANI
17.09.2019
499
A+
A-

Hedef, “ne iş olsa yaparım” anlayışından bir işi, “iyi yaparım” anlayışına geçmek olmalı aslında. Bu konu, Esenler de yaşanan gelişmeler ışığında, göz ardı edilen en önemli konuların başında gelse gerek. Çünkü bana tecrübelerim böyle diyor.

Ancak, günümüzün en önemli meselelerinden ve sorunlarından olan istihdam ve işsizlik Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de almış başını gidiyor. Esenler’de ise durum farklı değil. Belki de daha kötü.

ARA REKLAM ALANI

Durum böyle olunca da başta belediyeler, dolayısıyla belediye başkanları olmak üzere onlara büyük görevler düşmektedir.
Aldıkları sorumluluğun farkında olmaları gerekmektedir. Esenler’ de henüz görevine yeni başlayan Sayın M. T.Göksu’nun, proje tanıtım toplantısına ben de katılmıştım. Doğrusunu söylemek gerekirse Sayın Göksu’nun sunduğu projeler içersinde istihdam ve işsizlikle ilgili hiçbir projesinin olmadığını gördüm. Bu durumu o an kendisine hemen müşahede ettim. Hatta “Bu konuda bir projeniz yok mu, yoksa var da burada mı açıklamadınız” diye sordum.
Sayın Göksu o anki psikolojisi ile “elbette var” şeklinde kısa bir açıklamada bulundu. Ben o an bekleyip görelim demekle yetindim.

Sayın Göksu’nun o an verdiği cevabı ben bir veri olarak düşünüyorum ve buradan açıkça şunu söylemek istiyorum
Gazete veya diğer basın organlarından da takip ettiğim kadarıyla, Esenler Belediye Başkanı M. Teyfik Göksu’nun işsizlik ve istihdam ile ilgili bir projesinin olduğu kanaatinde değilim.
Sayın Başkan Göksu’nun projelerinin sunumu içerisinde ifade ettiğim gibi, işsizlik veya istihdamla ilgili bir projesi yok. Yok, olduğu Göksu’nun şu ifadesinde de açıkça anlaşılıyor. Göksu, İlk Haber’e verdiği beyanatın da “Esenler halkı yararına projeleri olan herkesi bekliyorum” diyor. Yani Göksu, Esenler’e projesiz geldiği anlaşılıyor.

Göksu’ ya önerim:

Esenler’deki işsiz ve elinde bir mesleği olmayan iş arayanlara mutlaka, Meslek Edindirme Kursları sağlanmalı. Bu ve benzeri kurslar sadece Esenler Halk Eğitim Müdürlüğünce yapılıyor olması asla yeterli değildir. Bunun yeterli olmadığını tüm Esenler halkı gayet iyi bilmektedir.
Acilen bu bağlamda ara eleman yetiştirecek iş atölyeleri kurulmalı.
İlgili Kurum ve Kuruluşlarla hemen iş birliği yapılmalı.

Belki denebilir ki Esenler’ de bir Endüstri Meslek Lisesi yok ama Esenler Endüstri Lisesi için ayrılmış alan var. Sadece bu alanın kamulaştırılması gerekmektedir. Nenehatun Mahallesi 8 pafta 80 parselde kayıtlı olan ve 12458.Mk lik bu arsanın daha evvel kamulaştırılması istendi ama bazı nedenlerden dolayı gerçekleştirilemedi.

Bu konuda açılmış davalar hala devam etmektedir. Bu davarlın iyi takip edilerek amacına uygun olarak değerlendirilmesi gerekmektedir. Aksi halde, Esenler’deki tek ve son olan lise alanı kaybedilebilir

Bugün, velilerimiz çocuklarının eğitimlerini başka ilçelerde sağladıklarından ilçemiz hem maddi hem manevi anlamda büyük oranda kayba uğramaktadır.
Umarım, bu yeni dönemde Belediyemiz ve İl Genel Meclis Üyesi arkadaşlarım eğitim ve sağlıkla ilgili konulara odaklanırlar ve özellikle, de orta öğretim alanında çalışmalar yaparlar.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.