Site Rengi

DOLAR 32,2214
EURO 35,0708
ALTIN 2.252,76
BIST 8.807,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C

Bağcılarlı gençlerden bilim şenliği

REKLAM ALANI
27.11.2019
429
A+
A-

Bağcılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, düzenledikleri bilim şenliğinde güneş enerjisi ile elektrik üretmekten biyoaktif bileşen gruplarının araştırılmasına kadar bilim alanındaki hünerlerini sergiledi.
TÜBİTAK’ın genç bilim insanlarını desteklemek için uygun gördüğü projelerini desteklediği okullardan biri olan Bağcılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı düzenledi. Okulun spor salonunda kurulan fuar alanının açılışını Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz yaptı.

Kurdele kesiminin ardından Çağırıcı, bilim şenliğinde sergilenen TÜBİTAK’ın onay verdiği projelerin stantlarını gezip bilgi aldı.

Otomatik kalibrasyonlu 3D yazıcıdan CNC makinesi, güneş enerjisi ile elektrik üreten mekanizması gibi cihazların yer aldığı projede en çok dikkat çeken robot el oldu.
Çağırıcı, donanımlı eldiveni giyip bluetooth bağlantısıyla el robotunu denedi. Görevli öğrenciler, projesiyle ilgili şunları söyledi: “Askeri alanda, endüstriyel alanda, uzay araştırmaları yada gündelik hayatımızda bilindiği gibi robotlar artık ciddi bir unsur.
Bu proje uzaktan erişimli bir robot elin bomba imha için yada tehlikeli bir araştırma, deney gibi hassasiyet isteyen alanlarda kullanılabilir bir robot el tasarlamayı amaçlıyor. Böylece insanların güvenlik, sağlık, konfor ihtiyacına cevap vermiş olur.”
Bu çalışmaları çok önemli buluyorum
Fuardan çok memnun kaldığını söyleyen Başkan Çağırıcı, “Öğrencileri temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve mevcut bilimsel çalışmalarının gelişimine katkı sağlamak amacıyla yapılan bu çalışmaları çok önemli buluyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyor gençlerimize başarılar diliyorum” dedi.
Öğrencilerin yeteneklerini ortaya koyduğu bilim şenliği iki gün sürecek.

ARA REKLAM ALANI
REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.