Site Rengi

DOLAR 32,5807
EURO 34,6753
ALTIN 2.521,32
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 20°C

Yerli otomobilimiz ile tanışmak için… Geri sayım başladı

REKLAM ALANI
24.12.2019
544
A+
A-

Türkiye’nin yerli otomobilinin tanıtımı için geri sayım başladı. Aracın üreticisi, Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu heyecanlandıran bir paylaşım yaptı. Tasarıma ilişkin ilk fotoğraf, sosyal medya üzerinden yayınladı. Türkiye’nin milli otomobili 27 Aralık Cuma günü Gebze’de tanıtılacak.

 

ARA REKLAM ALANI

Cumhurbaşkanı duyurmuştu

Kuala Lumpur Zirvesi için Malezya’ya giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gazetecilerin yerli otomobile ilişkin sorusuna, “Türkiye’nin Otomobili sorusuna gelince, (ön gösterimi) 27 Aralık Cuma günü Gebze’de düşünüyoruz. Hayırlısı bakalım.” ifadelerini kullanmıştı.

 

İlk fotoğraf

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasından sonra yerli otomobilin ilk fotoğraflarını paylaşmıştı. Bakan Varank, paylaşımında yerli otomobilin prototipinin tanıtılmasının planlandığı tarih ile “TOGG”, “Bilişim Vadisi” ve “Milli Teknoloji Hamlesi” etiketlerine yer veren Varank, iki fotoğraf kullandı.

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) logosuyla paylaşılan fotoğraflarda Bakan Varank’ın yanı sıra TOGG Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TOGG Yönetim Kurulu başkan yardımcıları Taha Yasin Öztürk ile Tuncay Özilhan, TOGG Yönetim Kurulu üyeleri Ahmet Nazif Zorlu, Ahmet Akça ile BMC Yönetim Kurulu Üyesi Talip Öztürk yer aldı.

Bilişim Vadisi’nde tanıtılacak

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’nca yapılan elektrikli yerli otomobil, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Kocaeli’nin Gebze ilçesindeki Bilişim Vadisi’nde tanıtılacak.

Yerli otomobilin ilk modelinin SUV türü ve yüzde yüz elektrikli olması ve 2022 yılında piyasaya çıkması hedefleniyor. Ayrıca, 2030 yılına kadar toplam 5 model ve her model için 3 farklı kasa tasarımının gerçekleştirilmesi bekleniyor..

Bugünlere nasıl gelindi?

2011’den beri gündemde olan yerli oto için süreç, 2017’de Erdoğan öncülüğünde hızlandı. 2017’de Türkiye’nin Otomobili Projesi Ortak Girişim Grubu İşbirliği Protokolü, Anadolu Grubu, BMC, Kıraça Holding, Turkcell Grubu ve Zorlu Holding’le imzalandı.

6 ortaklı projede imzalar atılarak, 31 Mayıs 2018’de ‘Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret A.Ş. (TOGG) ismiyle projeyi gerçekleştirecek şirket kuruldu.

Şirkette Anadolu Grubu, BMC, Kök Grubu, Turkcell ve Zorlu Holding yüzde 19’ar, TOBB yüzde 5 payla yer aldı. TOGG CEO’luğuna Haziran 2018’de Mehmet Gürcan Karakaş getirildi ve faaliyetler Gebze’deki Bilişim Vadisi’ne taşındı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Bu proje elektrikli, otonom ve bağlantılı araç teknolojilerinin temelden dönüştürdüğü otomotiv endüstrisinde ülkemize bir fırsat penceresi sunacak” demişti.

Yüzde 100 yerli elektrikli ‘SUV’

Elektrikli, fikri ve sınai mülkiyet hakları tamamen Türkiye’nin Otomobil Girişimi Grubu’na ait, C segmentinde yüzde 100 elektrikli bir SUV olan aracın ön gösterimi, gerçek boyutlarında ve çalışan bir araçtan yapılmış olacak.
Aracın 2022’de piyasaya sürülmesi hedefleniyor. Söz konusu modelin belirlenmesinde, vatandaşlarla yapılan anket de etkili oldu. 2030’a kadar model sayısının 5’e ulaşması öngörülüyor.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.