UÇAN ARABA GELİYOR

MOBİL REKLAM ALANI
05.09.2019
676
A+
A-

Uçan araba ‘Cezeri’ geliyor

ARA REKLAM ALANI

İHA ve SİHA’ları üreten Baykar, Türkiye’nin ilk milli uçan arabasını da üretiyor. Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, “CEZERİ” adını verdikleri uçan arabanın prototipini hazırladıklarını duyurdu. CEZERİ’nin yetişmesi halinde eylül ayındaki TEKNOFEST’te uçacağını söyleyen Bayraktar, sosyal medyadaki takipçilerinden tasarım konusunda görüş istedi.

İHA ve SİHA’ları üreten Baykar, Türkiye’nin ilk milli uçan arabasını da üretiyor. Baykar Teknik Müdürü (CTO) ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, Türkiye’nin ilk milli uçan arabası olacak “CEZERİ”nin prototipini hazırladıklarını duyurdu.

Bayraktar, Twitter hesabından Türkiye’nin ilk milli uçan araba projesi “CEZERİ”ye ilişkin paylaşımda bulundu. Prototip üretiminin bitirilmesi durumunda TEKNOFEST’te uçuş yapılacağı bilgisini veren Bayraktar, “CEZERİ”nin tasarımına ilişkin takipçilerinden de görüş talep etti. Uçan arabanın adını aldığı Müslüman bilim adamı El Cezeri ilk robotu yapan kişi olarak biliniyor.

MOBİL REKLAM ALANI
ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.