Milli Eğitim’in karnesi zayıf
2013-2014 Eğitim-öğretim yılının 1. dönemini ötelenmiş veya ertelenmiş sorunlarla kapatıyoruz. İstanbul’un büyük ilçelerinden biri olarak Esenler’de, okullar, adeta yürümeyen sistemin altında kalmış bulunuyor.
Kaderine terk edilmiş olan okullar maddi manevi birçok zorlukla karşı karşıya. Ben bazı örnekler vereyim ve bu durumun altından nasıl kalkacağımızı sizin kanalınızla yetkililere sorayım;
1- 31 Ocak tarihinden itibaren, sözleşmesi bitirilmiş okul temizlik görevlilerinin çalışma durumu ne olacak? Okullara bizden bu kadar diyen bir sistem, ocak ayı ücretlerini ve ikinci dönem için okulları düşünecek mi?
2- Okulların onarımı için mucizeler peşinde koşan okul yönetimleri ve okul-aile birliklerine destek olunacak mı? Belediye yapıyor diyorlar ya, benim okuluma belediye onarım için gelmedi.
3- Yaklaşık 2 yıldır konuşulan, hiçbir adım atılmayan, okullara öğrenci başına maddi destek konusu ne oldu?
4- Yapılması planlanan kurs, seminer çalışmaları neden iptal oluyor? Öğretmenlerimizin en çok ihtiyaç duyduğu konularda, hizmetiçi eğitim Esenler’de neden yapılmaz?
5- Bir hizmetiçi eğitimi onaylatmak için saatlerce, belki de günlerce uğraşmak zorunda mıyız?
6- Okullar güvenlik sorunlarını olmayan paraları ile, güvenli güvenlik personeli arayıp bularak mı çözecek?
7- Biliyorsunuz iç savaştan dolayı Suriyeli vatandaşlar, ülkemizde ağırlanıyor. İyi güzel, kucak açtık. İnsanlığımızı gösteriyoruz, gösterdik. Olması gerekende bu. Geçen hafta gazetenizde de haber yapılmıştı.
Peki, yasaların emrettiği geçici oturma izni alındıktan sonra çocukların okullara alınmaları, e-okul sisteminde yabancı kimlik numarası ile kaydının yapılması uygulaması neden yapılmıyor. Bu öğrenciler karnelerini nasıl alacaklar? Üzülmeyecekler mi? Türkiye’deki eğitimini Suriye’ye döndükten sonra hangi belgeyle nasıl denklik saydıracak?
Türki Cumhuriyetlerden gelen kardeşlerimiz her türlü zorlukla karşılaşırken, uygulanması gereken yasal prosedür tüm yabancılara neden uygulanmaz. İstanbul’daki diğer ilçeler buna dikkat ederken Esenler neden dikkat etmiyor? 2010/48 sayılı genelgedeki beyanın sınıf seviyesi olarak yazılmış olduğunu görüyoruz. Bu şekilde uygulanması gerekirken, bu beyanı Milli Eğitim Müdürlüğü nasıl bir sorumsuzlukla oturma beyanı sanmaktadır? Bu çocukların okullardaki sorumluluğu kimdedir? Okul yönetimleri herhangi bir problemde neyle karşılaşacaktır?
Zaten Milli Eğitim Bakanlığını anlatmaya gerek var mı bilmiyorum? Eğitimdeki depremler ortada…
2013 SBS faciası ile sınavın Danıştay tarafından iptal edilmesi.
KPSS Puanı olmadan öğretmen atamaları.
Yabancı okul öğrencilerine TEOG Din sınavından sıfır vermeleri.
127 bin öğretmen açığı varken 10 bin atama yapmaları.
Soruyorum biz nerede yaşıyoruz?
Eğitim can çekişiyor. Doğru olanı yapmak bu kadar zor mu?
Eğitimde her zaman kaliteyi, yapılması gerekeni, yasal olanı savunduğumuzdan, Anadolu Eğitim Sendikası olarak, bu dönem Milli Eğitimin müdürlüğü’ne de, bakanlığına da zayıf karne veriyoruz…
Biz vermedik pardon, onlar bu karneyi hak etti…
Gözbebeğimiz tüm öğrencilerimize ve öğretmenlerimize 1. dönem sonu hayırlı olsun.,,
İyi tatiller…