Site Rengi

DOLAR 32,3565
EURO 34,4292
ALTIN 2.435,74
BIST 9.814,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Paz 23°C
Pts 24°C
Sal 23°C
Çar 21°C

“Gürül gürül bir gençlik geliyor”

REKLAM ALANI
26.09.2019
485
A+
A-

“Gürül gürül bir gençlik geliyor”

Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi Başkanı Mahmut Bıyıklı, “Bir Şair Bir Mahir” isimli program kapsamında Esenler Şehit Türkmen Tekin Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin öğrencileriyle buluştu.

ARA REKLAM ALANI

Şair Özgür Çoban’ın sorularına cevap veren Bıyıklı, kültür ve medeniyet meselelerine dair ilgi çekici tespitlerde bulundu. 15 Temmuz şehidi Türkmen Tekin’den ismini alan okulda Türkiye’yi anlamak isteyenlerin 15 Temmuz ruhunu iyi çözümlemesini gerektiğini ifade ederek, “Çanakkale’den 15 Temmuz’a bir milleti millet yapan ruhun dipdiri durdurduğunu, Şehit Türkmen Tekin gibi kahramanlar bize en asil şekilde göstermiştir. Allah bu milletin bağrından bir gün yeniden ‘var’ olacağı ümidini almasın.” dedi.


Ülkemizin daha geniş bir coğrafyaya hitap etmesinden rahatsız olduğunu belirten Bıyıklı, dünya Müslümanlarının hamisi olma gayretinde olan devlet adamlarının darbelerle iktidardan indirilmek istendiğini ifade etti.

Ülkemizdeki Suriyelileri muhacir olarak nitelendiren Bıyıklı, hiç kimsenin sebepsiz yere kendi ülkesini terk etmeyeceğini küresel güçlerin kirli oyunlarıyla Suriye halkının mazlum durumuna düşürüldüğünü belirterek Türkiye’nin ensar vatan olduğunu vurguladı.

Mavi Marmara şehidi Furkan Doğan’ın da hayırla yâd edildiği söyleşinin son bölümünde öğrencilerin sorularına da cevap veren Bıyıklı, kültürlü bir gençliğin nasıl yetişmesi gerektiğine dair bir soruya karşılık, “Önce kendi klasiklerimizi sonra Batı’yı okumalı ve üstatlardan şiir ezberlemeliyiz.
Lise yıllarında sağlam eserlerle dolmak ve donanmak son derece önemli.” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:
“Hiçbir kültür emeksiz fethedilmez’ diyor Cemil Meriç usta. ‘Sorumluluk hürriyeti’nin kalesine girmek için de emek harcamak gerekir. Surların dibinde ölesiye dövüşmek gerekir. Sorumluluk duygusu, insanın yaralarına, acılarına, yürek sancılarına rağmen cesaretle, dimdik, ‘klas duruş’la ayakta kalmasını sağlayan yegâne duygudur.

Kim olduğundan, hangi zemin üzerinde durduğundan sorumludur insan. Yaşadığı dünyadan sorumludur. Varlığın tadının başını döndürmesinden sorumludur. Durduğu zeminin kayganlaşmasından sorumludur. Tarihin önüne katıp sürüklediği omurgasız bir yaratık olmasından sorumludur.”

Bir saat olarak tasarlanan program, öğrencilerin ilgisi sebebiyle iki saat sürdü. Bıyıklı, söyleşide Necip Fazıl Kısakürek, Mehmet Akif Ersoy, Sezai Karakoç ve İsmet Özel gibi usta şairlerin şiirlerini okuyan bu nesilden çok umutlu olduğunu ifade ederek “Gençlere güveniyoruz. Gürül gürül bir gençlik geliyor. Yarınlarımız daha güzel olacak.” dedi.

Kültüre olan ilgisi nedeniyle okul müdürü Musa Sözcü’ye teşekkür eden Mahmut Bıyıklı, ezberden üstatların şiirlerini seslendiren bazı öğrencilere kitaplarını hediye etti. Yoğun ilgi gören program Bıyıklı’nın kendi yazdığı bir şiiri okumasıyla son buldu.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.