Site Rengi

DOLAR 32,3334
EURO 35,1632
ALTIN 2.248,03
BIST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Sal 9°C
Çar 12°C
Per 11°C
Cum 12°C

Ninehatun Muhtarı Arif Gayıran: Mahallemiz nefes alamıyor

REKLAM ALANI
18.11.2019
607
A+
A-

Esenler’in en kalabalık nüfusuna sahip olan mahallelerinden birisi olan N. Hatun Mahalle Muhtarı da diğer muhtarlarımız gibi otopark ve yeşil alan eksikliğinden yakınıyor. Yaklaşık 50 bin kişinin yaşadığı, Esenler’in alış – veriş caddesi Davutpaşa Caddesi’nin bitişiğindeki, Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nin bulunduğu yaklaşık 10 bin öğrencisi bulunan N. Hatun Mahalle Muhtarı A. Gayıran da, “Mahallemiz nefes alamıyor. Bunun çıkış yolu da belediyenin yürüttüğü kentsel dönüşüm projesi” diyor. İşte Arif Gayıran ile yaptığımız söyleşimiz:

-Önce sizi tanıyabilir miyiz?

ARA REKLAM ALANI

Ben Arif Gayıran.1959 doğumluyum.Ninehatun Mahallesi’nde doğdum,büyüdüm.Lisans Kamu Yönetimi, Önlisans Maliye  mezunuyum. 4 çocuk babasıyım. 5.dönemde de muhtarlık yapmaktayım. Makedonya göçmeniyim.

-Mahallenin en büyük problemi nedir?

En büyük sıkıntımız otoparkımız yok. Bir de yeşil alan sıkıntımız var. Kalabalık bir mahalleyiz. 12 bin tane hane var burada.Dar bir alanda 50 bin kişi, sıkıntı büyük.İlkokul, ortaokul ve liselerde okuyan öğrenci sayımız yaklaşık 10 bindir.

Dönüşümle mahallemiz nefes alır

-Peki bunları aşmak için bir çalışma var mı?

Belediyenin bir çalışması var. Kentsel dönüşüm çalışması. Ninehatun’da 44.000 dönüm açılacak diye biliyoruz. Belki o zaman mahallemiz nefes alır. Hayata geçerse o proje mahallemiz için de, tüm Esenler için de çok iyi olacak. Mahallemizden eğitim, sağlık, kültür, spor alanında yani imara kapalı alanlarda kalan yapıları buradan askeri bölgeye taşıyacaklar. O zaman nefes alır belki burası. Yoksa büyük sıkıntımız var.

-İlçe yöneticilerinden gerekli yardımı alıyor musunuz?

Alıyoruz. Onlardan yana sıkıntımız yok. İletişim halindeyiz. Her türlü problemi iletiyoruz. Whatsapp gruplarımız var. Asayişten, İSKİ’ye kadar her türlü problemi atıyoruz, onlar da ilgileniyor.

-Gelecekte nasıl bir mahalle hayal ediyorsunuz?

Burası bu vaziyette insan fıtratına uygun değil. Buna bir an önce çözüm bulunması lazım. Orası inşallah bütün Esenler’i kurtaracak. Öyle anlatıyor Başkan. Proje bizim baktığımız gibiyse, hakikaten denilen gibiyse çok güzel olacak. Mahallemizde 50 dönüm meydan açılacak. Buradan taşınan binaların yerine yeni binalar yapılmazsa, mahalle rahatlar, mahallemiz çok güzelleşir. O zaman nüfus yoğunluğu da azalır. Mahallemizin merkezi noktada olması o zaman cazibesini daha da artırır.

-Vatandaşın sizden beklentileri nelerdir?En çok hangi konuda aranıyorsunuz?

Her türlü problemde gelir bizim buraya vatandaş. Ne sıkıntısı varsa resmi,gayri resmi fark etmeksizin…. Vatandaşın en kolay ulaşabileceği insan muhtardır.Gelir derdini anlatır. Sıkıntısı var ise,eğer yapılabilecek, çözülebilecek bir şeyse, biz elimizden geleni yaparız. Kurumlara iletiyoruz her şeyi ne varsa. Evinde problemi vardır. Bütün kurumlarda problemi vardır. Gelir burada, buradan çaresine bakarız.

-Gelecek dönem içinde aday olmayı düşünüyor musunuz?

Daha dur 4.5 senemiz var. Bakalım, yarına çıkacağımız belli değil. Kısmet bakalım, şartlar ne getirir, ne götürür o zamana kadar…

-Sizin söylemek, anlatmak ve insanların bilmesini istediğiniz bir şey var mı?

Teşekkürler diyorum. Otopark ve yeşil alan İstanbul’un genel problemi. Belediye bir şeyler yapmaya çalışıyor ama Esenler’in nüfusu yüzölçümüne göre çok kalabalık. Önceden, temelden bir planlama yapılmamış. Dediğim gibi eğer belediyenin projesi hayata geçerse inşallah bütün mahallelerin kurtuluşu olur.

-Eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Yok, teşekkürler. Memnun oldum, geldiniz buraya kadar.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.