Site Rengi

DOLAR 32,3122
EURO 35,1016
ALTIN 2.279,32
BIST 8.962,95
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Mega Star Tarkan

REKLAM ALANI
17.09.2019
406
A+
A-

Kendinize, Tarkan bu satırlara nereden geldi diye sorarsanız, birazdan konuya gireceğimi belirtmek isterim.

Önce, Tarkan’la ilgili bir skor tablosu açayım sizlere.

ARA REKLAM ALANI

Yıl 1992. Bir ödül töreninde Tarkan, Savaş Ay’a; “Çişim geldi.” Dedi. (af buyurun)
Yurt dışındayken askere çağırıldığında, “Ben, müziğime güveniyorum” dedi ve askerlik yapmak istemediğini söyledi. Yani askerliği red etti. Bir buçuk yıl askerlik yapmamak için ülkesine gelmedi. Paralı askerlik kanunu çıkınca, 25 gün paralı askerlik görevini ifa etmiş sayıldı.

Geçtiğimiz günlerde ise, kokain kullanmaktan tutuklandı. Emniyette 4 gün gözaltında kaldı. Savcılığa 25 dakika ifade verip, serbest bırakıldı. Ve Tarkan, kokain kullandığını itiraf etti.
Yaşadığı olaylara baktığınızda, Tarkan hep dimdik duruyor.

Kokain ve madde kullanan ünlüler listesi gittikçe artmaktadır. Polis, madde kullanan ünlüleri tutuklarken ibret alınması; hem de geniş kitlelere ulaşmasını operasyon yaparak duyuruyor.
Kokain pahalı bir madde. Uyuşturucu değil, uyarıcıdır. Doping etkisi yapıyor. Çalışmalarında fazla ekol sarf eden, çok enerji harcayan insanlar kullanıyor. Tabiî ki erken yaşlanmayı, vücudun çabuk çökmesini de, beraberinde götürüyor.

Bir mega starın, müziğini dünyaya tanıtması bir kültürdür. Sevenlerin böyle insanlara bağlanması, yaklaşımı kaçınılmaz. Fakat madde kullanmaları kültürel küçülmedir. Geçici enerji de verse, bilmek ve yapmak kötüye giden bir kültürü yansıtır.

Ünlü olmak, onu taşımak öyle çok kolay değil. Değişim çabaları yararlı ve ilham verici olmalı. Arkasından sürüklediği kitlelere karşı, sorumluluğu olmalı. Bir ünlünün materyali çok güçlü olmalı. Toplumsal kimliği ne kadar özgün olursa olsun, ne kadar ad yaparsa yapsın, onu ayakta tutan, psikolojik kimliğidir. Şeffaf ve açık topluma örnek olmalı. 

7 yaşındaki bir çocuğa, ne olacaksın diye sormuşlar. “Pop star olacağım “ demiş. Çocuğun kafasındaki pop star nasıl bilemeyiz.

Yıllar boyunca, dünyanın her yerinde milyonlarca insan, yıldızlara bağlanır, özenir ve hayranı olur. Sevenler onların ödüllerini, başarılarını düşünür, fakat sonuçlarını ölçülebilir derecede düşünmezler. Bizim insanımız da kokain kullanan Tarkan’a, gözaltından çıktıktan sonra gösterdiği tezaruatı (ilgiyi) anlayamadım.

Bir otomobili, ayağınız frendeyken sürmeye çalışın. İleriye gitmenin en hızlı yolu ne olur? Frene basmak mı, yoksa freni bırakmak mı? Tabii ki, freni bırakmak. Ünlülerin kullandıkları madde kendi kurum kültüründe, itici ve kısıtlayıcı kuvvettir. Tıpkı fren gibi. Gaza basmak ise mantıksal bir kuvvettir. Duygusal gerçekliliği de artırır.

Kısacası, bir çok insanın örnek aldığı, hayran kaldığı insanın yaptığı kötü davranışına, sırt sıvazlamak, alkış tutmak o kişiyi motivasyon (isteklendirme) kuramına geri döndürebilir. Ancak hayatta kalmayı sağlasa bile; optimum (uygun değer) sonuçlarına götürmez.

“Gerçek kimliğinize, şöhretinizden daha çok önem verin. Şöhretiniz başkaları sizi nasıl görmek istiyorsa odur. Gerçek kimliğiniz ise; siz neyseniz odur. “

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.