Site Rengi

DOLAR 32,3119
EURO 35,0621
ALTIN 2.278,19
BIST 8.994,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

İçimizdeki irade

REKLAM ALANI
17.09.2019
392
A+
A-

Adalet terazisini her zaman dengede tutmak öyle sanıldığı kadar kolay değil. Nereye bakarsanız bakın rüşvet, yalancılık, hırsızlık, dalkavukluk, iftira, kayırma almış başını yürüyor.

Yürüyor dedim de aklıma geldi. Geçtiğimiz günlerde caddede yürürken tanımadığım kişilerce elime bir gazete sıkıştırıldı. Herkes gibi alıp sessizce yürüdüm.

ARA REKLAM ALANI

Elime sıkıştırılan o gazeteyi eve gelip gözden geçirdiğimde, geçmiş siyasetçilerin bazılarının verdiği sözlerin başlıklarından oluşan haberlerle karşılaştım. Adeta verilen sözlerin hiç biri tutulmamış. Gazete doğruluk derecesini resimlerle kanıtlamaya çalışmış!.. Kime ait bu gazete diye merak ettim. Evirip çevirdim ama ne bir isime ne de bir adrese rastladım.

Belli ki o gazeteyi basacak kadar cesareti olan kişinin kimliğini açıklayacak kadar cesareti yokmuş!..

Gazeteyi bırakıp düşünmeye başladım. “Toplumun düzeni bu kadar bozukken, adalet terazisini nasıl dengede tutucağız?” diye…

İmdadıma Nasrettin Hoca yetişti.

“Nasrettin Hoca kadılık yaptığı sıralarda mahkeme huzuruna komşusu geliyor ve…

-Hocam sığırlar merada otlarken sizin inek galiba bizim ineğin karnını boynuzlamış. Hayvancağız oracıkta ölmüş. Ne yapmamız lazım?

Hoca:
-Be adam! Bu olayda sahibinin ne suçu var, hayvan hayvanla boğuşmuş diyerek kendince adalet terazisini ölçmüş, biçmiş mantıklı hükmünü vermiş.

Uyanık komşu gayet ciddi lafı çevirip;

-Hocam yanlış söyledim. Dilim sürçtü. Bizim inek sizinkini öldürmüş.

Hocanın verdiği karardan dönmemesi gerekiyor. Fakat iş onun düşündüğü gibi değil. Hoca düşünürken, yanında yıllardan beri çalışan bu işleri iyi bilen mübaşir öne atılır.

Hoca’ya;
-Kadı hazretleri dikkat edin. Sizden öncekiler raftan kara kaplı kitabı indirmeden hüküm vermezlerdi.

Hoca mübaşirin ne demek istediğini anlar ve kitabı eline alır evirip çevirmeye başlar ve içinden;

“Ah kara kaplı kitap. Seni eline alanın anlayışına göre hükmü değiştiriyorsun. İş benim başıma geldi. Fetvayı benden yana ver” der.

Değerli okurlarım; Nasrettin Hoca bu olayı bu şekilde yaşamış olabilir. Benzer bir olayla sizler baş başa kaldığınızda en doğru en adil hükmü verirken, aklınıza mı vicdanınıza mı danışırsınız?

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.