Site Rengi

DOLAR 32,3769
EURO 34,9885
ALTIN 2.325,71
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
22°C
Parçalı Bulutlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Ezber Bozamamak

REKLAM ALANI
13.09.2019
365
A+
A-

Ülkemiz sıkıntılı günlerden geçiyor ve her gelen gün eskisini aratıyor! Toplumsal olarak bunun bir çok nedeni vardır. Ama olayları anlayamayışımızın ve anlamak istemeyişimizin en büyük sebeplerinden biri de ezber bozamamaktır.

Ezber bozamamanın nedenlerini;

ARA REKLAM ALANI

Ufuk Darlığı,

İdeolojik Körlükler,

Sevgi Sapıklıkları olarak sıralayabiliriz…

Ezber bozamamanın en büyük nedeni de ufkumuzun evimizle ya da içinde bulunduğumuz dernek, cemaat, hizipler ile veya ülkemiz ile kısıtlı olmasıdır.

Kendini Müslüman olarak vasıflandıran zevatın, ülkedeki yol ve beton ile kalkındığını zannedip uluslararası arenadaki Müslümanların işgal ve tecavüzlerine sessiz, duyarsız ve de müttefik olunmasına ses çıkarmamaları da bu yüzdendir.

Belli bir yapıda olmanın güvencesi altında düşünceler ipotek altına veriliyor ve farkına varılmıyor. Öyle ki bizdendir denilerek nice arsızlık ve hırsızlık kabul görüyor başka düşüncenin arsız ve hırsızları kötülenerek vicdanlar rahatlatılıyor ise hep ezbercilikten ve ezberleri bozamamaktan kaynaklanmaktadır.

Dün ne yediğini hatırlayamayan insanlar bu gün yapılan yanlışları kınamak ve neler oluyor demek yerine yıllar öncesinin yanlışlarını veya rakip düşüncenin yanlışlarını söyleyerek günü kurtarıyor ama farkında olmadan bataklığına çamur taşıyor.

İdeolojik körlük demek aslında yumuşak bir tabir oluyor, vakıa aslında ideolojik sapkınlıktır. Düşünce veya fikir değil sadece menfaat için yada reel konjonktür adına liderimsi fenomen etrafında bir araya gelen yığınların alışkanlıkları yüzünden ezber bozulmamakta, söylemler ve eylemler birbiri ile tezat oluşturmaktadır.

Türkiye’de ideoloji örgüleri hangi taraf için olursa olsun değişik örülmüştür! Komünist vatansever varken, milliyetçi asker kaçağı olabilmektedir! İşçisine zulmeden komünist varken emek ve hak derdinde milliyetçi bulunabilmektedir! Yetim hakkı deyip, kul hakkı deyip, haram yemeyen ateist olduğu gibi faiz yiyen işçisinin sırtından geçinen dindar kimselerde bulunabilmektedir.

Bu ideoloji kurgulayanların istese de istemese de bu toprakların ruhundan etkilenmesinin sonucudur! İdeoloji örgüleri de genellikle düşünürler tarafından değil şair ve yazarlar tarafından ya da siyasetçiler tarafından örülmüştür. O yüzden çok duygusal, çok kıvrak, çok karmaşık ideolojiler vardır.

İdeolojik körlük, insanımızı düşünmekten çok slogan atmaya ve fikriyatını topluma beyan etmekten çok günü kurtarmaya yöneltmiştir. O yüzden ülkemizin en büyük koalisyonları koalisyonun kötülüğünden, en büyük sermaye soyguncuları, uluslararası sömürü düzeninin acentaları hak ve hukuktan bahsetmeye bayılır bu ülkede.

O yüzden faiz düzenini devam ettirenler ve buradan kazananalar faizcilere savaş açtığını söyler ve millet inanır, o yüzden dış borç ile kalkındığını zannedenler IMF’yi kovduk diyerek göz boyar ve millet yutar.

Hep bu yüzdendir Kurtlar Vadisi ile Diriliş ile internette kopyala yapıştır capsler ile dünyaya nizam verildiğinin ya da bir şeyler yapıldığının zannedilmesi.

Sevgi sapıklığı da ezber bozamamanın diğer bir nedenidir. Bu yüzden sevdiklerimize toz konduramayız. A kişisinin yaptığı bir kötülüğü bizim adamımız yaptığı zaman makul görüyor isek yandı gülüm keten helva. Hele hele adamın yaptım dediği şeyi o yapmamıştır ya da o öyle değildir gibi savunmalar tamamen sevgi sapıklığıdır.

Bu sevgi menfaatsiz bir sevgi ise Allah affetsin de: Yüce kitabımızda putlar ismen zikredilmekte Müslümanlar tarafından isimlerin anlamlarına bakılmadan geçilmektedir. Oysa Lât: Otorite, Uzza: Güç, Menat: Para demektir! Eğer günümüzün putları içinse yine yandı gülüm keten helva durumu demektir!

Ezber bozamayanlar başkasının gözüyle görmeye, başkalarının düşüncesi ile düşünmeye başlar, hal böyle olunca bağımsız karar veremez hale gelir ve otoriteye ya da mevcut düzene uyar gider. Günler de gelir geçer ama bu kafa ile yeni yeni binalar yapılsa da “yeni bir dünya” kurulamaz.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.