Site Rengi

DOLAR 32,4990
EURO 34,7557
ALTIN 2.491,37
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 19°C

Yiğit

REKLAM ALANI
12.09.2019
432
A+
A-

Etrafımızda sahte kahramanlar ve yiğitler dolduğu için yiğitlik beraatını 1.meclisin yiğit insanlarından alan Yiğit İnebolu’nun bir ferdi olarak bu konuyu yazmak hâsıl oldu!

Yiğit insan:
1-Batıla meydan okuyan
2-Nefsine uyarak batıla uymayan
3-Zulme meydan vermeyen
4-Allah yolunda itaat edendir.

ARA REKLAM ALANI

Batıla meydan okuyan olabilmek için batılı bilmeli onun hilelerine kanmamalıdır. Batıl her şeyden önce günah ve düşmanlığa teşvik eder. İnkâr, ihmal ve ifsad ile yol bulur. Dünyevileştirme, haktan uzaklaştırma ve hakta eğrilik aratma taktikleri ile insanları yoldan çıkartır.

Nefsine uymamak için belli bir teşkilat prensibine belli bir aile disiplinine ve her şeyden önce haram yememeye özen göstermeye bağlıdır. Adam yiğit diye meydanda dolaşıyor ama mal varlığı şaibeli, üç lira kazanıp beş lira harcıyor. Kılık kıyafet yerinde ama bu çeşmenin suyu nereden akıyor sorusuna cevap veremiyor.

Hitabet müsveddesi olarak bol bol konuşurlar ama konumu değişince söylemek istediklerini söyleyememekten ya da yürekli siyasetçi olmadığından dem vurur dururlar! Her şeyin kendi merkezinde döndüğünü zanneden bu kifayetsiz muhterisler batılın en çok sevdiği kişilerdir.

Nefse uymamak için takva sahibi olmalıyız. Takva yıkıcı faaliyetlerden korunmadır, küfrün içeri gireceği her deliği tıkamaktır. Sağlam iman-itikad-ibadet ve ahlak ister.
Zulme meydan vermemek için zalimi alkışlamamak ve her şeyden önce ona özenmemek gerekir. Beş gün önce söylediğin beş gün sonrasını tutmalı! Reel politik gibi avanaklıkları ilke edinmemelidir.

Merhum Mehmet Akif Ersoy’un dediği gibi:

Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem;
Gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sövemem.
Biri ecdadıma saldırdı mı,hatta boğarım!…
-Boğamazsın ki!
-Hiç olmazsa yanımdan kovarım.
Üç buçuk soysuzun ardından zağarlık yapamam;
Hele hak namına haksızlığa ölsem tapamam.
Doğduğumdan beridir, aşığım istiklale;
Bana hiç tasmalık etmiş değil altın lale!
Yumuşak başlı isem, kim dedi uysal koyunum
Kesilir belki, fakat çekmeye gelmez boyunum!
Kanayan bir yara gördüm mü yanar ta ciğerim,
Onu dindirmek için kamçı yerim, çifte yerim!
Adam aldırmada geç git, diyemem aldırırım.
Çiğnerim, çiğnenirim, hakkı tutar kaldırırım!
Zalimin hasmıyım amma severim mazlumu…

İrticanın şu sizin lehçede ma’nası bu mu?

Allah yoluna itaat etmek yiğit olmanın işaretlerindendir Çünkü yiğit adam şükür etmesini bilir şükre en layık olanda yüce yaradandır. Lokman suresi 13.ayette “. Lokman, oğluna öğüt vererek: Yavrucuğum! Allah’a ortak koşma! Doğrusu şirk, büyük bir zulümdür, demişti.”
Yiğit zalim olmaz.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.