Site Rengi

DOLAR 32,3111
EURO 34,6436
ALTIN 2.437,30
BIST 9.814,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Cum 22°C
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C

Keşifler Kaşifler ve Cahiller

REKLAM ALANI
12.09.2019
397
A+
A-

Güçlü olanların tarih yazdığını kabul eden bir anlayış, gerçekleri keşfedemeyecek ve öğrenmek istemeyecektir. Gerçekleri zamansız ve zeminsiz açıklayanlarda gerçeklerin hakkını veremeyecektir.

Kendi toplumuna ve kendi dinine mankurt mertebesinde bağlı olanlar, bilim namına kendi varsayımlarına, hipotezlerine puta taparcasına tapıp, gerçeklere gözlerini kapatanlar, keşfedemedikleri gibi, gerçek keşiflerin de hakkını veremeyeceklerdir.

ARA REKLAM ALANI

Batılıların, kendini beğenmiş egolu ve hazırcı emperyalist güdümdeki bilim adamları kendilerinden olan Nicola Tesla’yı yok sayarken, patent enstitüsünde aşırmacı bir zatı dünyaya mucit diye lanse ederken, bizim değerlerimizin hakkını vermeyeceğini çok iyi bilmeliyiz.

Gerçekleri bilmek cesaret ister.

Voltaire’nin dediği gibi “Tarih milletlerin tarlasıdır. Herkes ektiğini bulacaktır.” Tarihin yazdığı bunca katliam ve zulüm sahipleri, hak etmedikleri kâşif unvanına haiz olmaktan önce insanlık âleminden yaptıkları pislikler için özür dilemelidirler. Bizim savunamayacağımız bir tarlamız yoktur.

Çünkü her şeyden önce keşif ve icatlardaki temel felsefemiz ve duygularımız farklıdır. Batı keşiflerde sömürmeyi, icatlarda tüketmeyi ve bağımlılığı arzulamaktadır. Bizim medeniyet değerlerimizde keşifler tebliğ ve şükür edasıdır. İcatlar ise insanlığa hizmet manasını taşır. Bu medeniyet duygusunu unutan bizden saydığımız kişilere her şeyden önce bu bilinci aktarmalıyız. Ondan sonra vahşi ve yalan tarih ile hesaplaşabiliriz.

Ünlü kâşifleri 13 yy sonlarına dayanan, daha önceleri ise ortaçağ bataklığında debelenen Avrupa tarih anlayışı, İslam’ı ve Müslümanları insan yerine koymadığı için ve de varlık sebepleri inkâr ve sömürü olduğu için gerçekleri ortaya koymayacağı aşikârdır.

Onları haklı bulmasak da anlama noktasında bir yere oturtabiliriz! Asıl sıkıntı, batı batı deyu burnu batıktan çıkmayan, sözüm ona aydın ve de ateist güruhun varlığıdır. Bu güruh din düşmanlığı ile daha yüzyıl öncesini yok sayarken, yorumlayamazken, kuru bir şekilcilik bataklığındalar iken, patent namına belgesi olmayan bizim köklü değerlerimizi yok sayacakları aşikârdır. Bu aslında farenin dağa küsmesinden başka bir şey değildir. Farelere gemiden kaçma fırsatı verilmelidir!

Kindi, Battani, Razi, Biruni, Farabi, Ali Kuşçu gibi isimleri duymayan insanların bilim namına ahkâm kesmeleri İbn Sina’nın bile derman bulamayacağı bir hastalıktır!

Usturlab nedir bilmeden, na usturup ahkam kesenler, medeniyeti ile barışık olmayanlardır. Bunlar yönünü bulamayacağı gibi keşifler de yapamayacak ve hakikate ulaşmayacaktır.

Bu cehaleti ortadan kaldırmak için her şeyden önce bilenlerin konuşmasına, bilmeyenlerin susmasına ihtiyaç vardır. Bu meseleler ilim ve bilim hassasiyeti ile enine konuna araştırılmalı, herkesin kabul edebileceği gerçekler olarak bu hakikatler ortaya konulmalıdır.

Emperyalist tarih anlayışının uykusunu kaçıracak, hakikatleri haykıracak, insanoğlu denen herkesin karşısında saygı ile eğileceği bu hakikatleri ortaya koymak laf kalabalığı ile gündem belirleyerek olmaz. Bu konuda atılacak adımları merakla beklemekteyiz.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.