Site Rengi

DOLAR 32,5048
EURO 34,8223
ALTIN 2.477,06
BIST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
19°C
Hafif Yağmurlu
Per 16°C
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C

Hükümet Konağı meselesi

REKLAM ALANI
12.09.2019
443
A+
A-

Esenler’in birikmiş problemlerinin başında hiç şüphesiz ki, gazetemizin sürekli gündem de tutmaya çalıştığı gibi, ilçemizde Hükümet Konağı olmak üzere, ilçenin kuruluşundan bu yana Kaymakamlık ve bağlı birimleri kiralık binalarda halka hizmet vermesidir. Belki de bu eksiklik en önemlisidir.

Zaten bir ilçeyi ilçe yapan da, ilçe olduğunu belirleyen de bu ve benzeri öğelerdir. Bu nedenle Esenler’in ilçe oluşundan bugüne, bu konuda ilgililerce gerekli çaba harcanmıştır. Ancak bugüne kadar her hangi bir başarı sağlanamamıştır. Bunun en önemli nedeni ise ilçemizde yeterli kamu arazisinin bulunamayışıdır.

ARA REKLAM ALANI

Bilindiği gibi son günlerde Hükümet Konağı için seçilecek yer konusunda ortaya çıkan tartışmalar, ilçemizde yeni bir problemin doğmasına neden oldu.

Bu problemin doğmasına sebep ise, hiç şüphesiz ki daha önceden Hükümet Konağı yapımı için belirlenen ve imar planına konulmuş olan son duraktaki arsanın plan değişikliği ile ticaret merkezine dönüştürülmesidir. Peki bu doğru mudur, bunu da ilgililere sormak gerekiyor.

Yine bilindiği gibi, yapılan imar planı değişikliğinden sonra Hükümet Konağı’nın Atışalanı’ndaki İSKİ binasının yerine yapılacağı ve bu nedenle de İSKİ için yer arandığı bizzat Sayın Belediye Başkanınca bir çok defalar açıklandı. Hatta açıklanmakla kalınmayıp bu konuda garanti bile verildi.

Ne oldu bilinmez ama, son gelen bilgiler çerçevesinde buradan da vazgeçilerek, Hükümet Konağı için Giyimkent’te bina arandığı ortaya çıktı.

Vatandaş İSKİ binasının yerine “Eh biraz uzakça ama ne yapalım orası da olsa olur” derken bu defa Giyimkent gibi ilçenin bir ucundaki bir yerde Hükümet Konağı için yer aranmasına haklı olarak tepki gösterdi. …Ve ayrıca ilçemizde yeni bir problemin doğmasına neden oldu.

Hâlbuki Hükümet Konağı’nın şehrin merkezinde veya bu merkeze yakın bir bölgede bulunması gerekmektedir. Hemen her ilçemizde de durum böyledir ve böyle de olmalıdır.

Hükümet Konağı’nın ilçenin bir ucu olan Giyimkent’e gitmesi demek; halkın gerek Kaymakamlığa, gerekse bağlı birimlerine ulaşımında büyük zorlukların ortaya çıkması demektir. Bu zorluklar da şüphesiz hem maddi hem de zaman olarak düşünülmelidir.

Hizmetten yararlanmak zorunda olan Esenler halkı buraya ulaşmak için en az bir, belki de iki dolmuş ücreti ödemek zorunda kalacaktır. Bu işin maddi zorluğudur. Esasen genelde gelir seviyesi düşük olan Esenler halkı için bu yeni bir mali yük olacaktır. İkinci zorluğu ise ulaşım nedeni ile kaybedeceği zamandır.

Hal böyleyken Hükümet Konağı, Belediye Hizmet binası gibi halkın devamlı olarak hizmet gördüğü ve ilişkide bulunduğu binaların şehrin merkezi yerine, bir ucunda bulunması yolundaki girişimlerin halkta tepkilere yol açması doğal bir davranıştır.

Sanırım yetkililer ve özellikle de Sayın Belediye Başkanı bu halkın tepkilerini dikkate alır ve yapılan veya yapılacak olan yanlıştan dönülmesini sağlayıcı girişimlerde bulunarak bu problemi çözer.

Durum böyleyken, esasen en büyük hata, mevcut Hükümet Konağı yerinin plandan çıkarılarak bu alanın ticaret alanına dönüştürülmüş olmasıdır.

Bu problemin halledilmesi ve halkın kabul edebileceği bir alanda Hükümet Konağı’nın yapımı veya oluşturulması konusunda en büyük sorumluluk Belediye yetkilileri ile Sayın Belediye Başkanı’na düşmektedir.

Sayın Başkan’ın bu konuda, halkın haklı tepkisini de dikkate alarak, gerekli hassasiyeti gösterip problemi en iyi şekilde çözeceğini umuyorum.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.