Site Rengi

DOLAR 32,3654
EURO 34,9610
ALTIN 2.325,42
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Gençliğimiz nereye gidiyor?

REKLAM ALANI
12.09.2019
398
A+
A-

Gazetemizin 6 Mart 2009 tarihli sayısında “Öğrenciler Şiddet Sarmalında” başlığı altında bir haber yayınlandı. Söz konusu yayınlanan haberin gerek içeriği, gerekse geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerin davranışları ile ilgili olarak verilen rakamlar hem düşündürücü, hem de bir o kadar da üzücü ve çarpıcı idi.

Haber’de, Meclis Araştırma Komisyonunun yaptığı araştırmaya da yer verilmiş ve acı gerçek ortaya konulmuştu. Araştırmaya göre, “gençlerimizin yüzde on beşi silah, delici- kesici alet taşıyor.” Buna paralel olara gençlerimizin neden böyle bir alet taşımaları gerektiği şeklinde sorulan soruya verdiği cevaplar ise daha da düşündürücü. Gençlerimizin gerekçeleri, ‘Ortamın güvensiz olmasıymış’ Bu araştırma herhangi bir araştırma şirketi tarafından değil, T.B.M.M.’ nin Araştırma Komisyonu tarafından yapılmış olan bir araştırma… Yani en güvenebileceğimiz bir kurumun yapmış olduğu bir araştırma. Bu araştırmanın ortaya çıkarttığı sonuç, 26 bin öğrenci ile yapılan anket sonucunda elde edilen verilere dayanmaktadır.

ARA REKLAM ALANI

Denebilir ki, milyonlarca öğrencinin bulunduğu bir kitle de 26 bin öğürenci nedir ki?, Ama kazın ayağı öyle değil. Bu rakamlar bize geçliğimizin geleceğe bakış açısını ve toplum içinde kendisini ne kadar güvensiz hissettiğini göstermektedir.

Orta öğretime devam eden yani lise ve dengi okullara okuyan öğrencilerin yüzde 7,7 si çete üyesi olduklarını belirtmişler.

Çete üyesi olan öğrencilerin yüzde 42.3 ü toplum içinde kendilerini güvenli hissetmedikleri için böyle bir gruba girdiklerini söylemişler.

Bu durum bu gün ülkeyi yöneten bizlerin onlara güvenli bir ortam hazırlayamadığımızı açıkça göstermektedir.

Araştırma yapılan öğrencilerin yüzde 27,9 u ise bir gruba üye olmak ihtiyacı duydukları için çete üyesi olduklarını belirtmişler. Bu da gösteriyor ki, onların enerjilerini harcayabilecekleri ve kendilerinin bir grup üyesi olduklarını bilerek yalnızlık hissinden uzaklaşabilecekleri yararlı grupların oluşması yönünde fazla bir şeyler yapmamışız.

Bu gün kaç okulumuzda santranç kulübü var. Veya gerçek anlamda faal, kaç okulumuzda spor salonu var. Kaç mahallemizde, hatta kaç ilçemizde gerçek anlamda futbol, basketbol, voleybol sahaları var.

Veya kaç okulumuzda, mahallemizde, ilçemizde gençliğin araştırma yapabileceği kütüphaneler var.

Tabii bunlar yetersiz olunca veya hiç olmayınca, gençliğin enerjisini harcayabileceği, kendini toplumda bir varlık olarak hissedebileceği, kendini ispatlayabileceği bir ortam da yok demektir.

Böyle olunca da gençler kendilerini ispatlayabilecekleri illegal faaliyetler içine sürüklenmektedirler.
Lise çağlarında kurulan bu çeteler gençlerin ileride organize suç örgütleri içinde veya terör örgütleri içinde yer almalarının temelini hazırlamaktadır.

Bunun önlenmesi için sadece polisiye tedbirler alınması yeterli değildir. Öyle olsa idi zaten güvenlik güçlerinin aldığı tedbirler yeterli gelirdi ve bu tür olayların önüne geçilirdi.

Bunun önüne geçilmesi için ekonomik ve sosyal tedbirlerin alınması şarttır.

Gençlik, enerjisini harcayacağı, kendini ispat edebileceği sosyal bir ortam ve gelecekte kendi geçimini, evlendiğinde eşinin ve çocuklarının geçimini sağlayabileceği bir işe sahip olabileceği güvencesini duyarsa bu tür illegal faaliyetler içine sürüklenmez.
Umarız kısa sürede bu tedbirler alınır ve gençliğimiz geleceğe daha güvenle hazırlanır. Ülkemizin geleceği de daha parlak olur.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.