KAVUŞMA DURAĞI ESENLER’E Mİ GELİYOR?

MOBİL REKLAM ALANI
19.02.2020
436
A+
A-

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Taksim Meydanı’na yerleştirilen ve daha sonra kaldırma kararı alınan geçici sergi platformu “Kavuşma Durağı”nın Esenler veya Bağcılar’a yerleştirileceği bildirildi.

ARA REKLAM ALANI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Araştırmaları Merkezi tarafından Taksim Meydanı Kentsel Tasarım Yarışması sürecinde yapılacak çeşitli etkinlikler için meydana geçici olarak ‘Kavuşma Durağı’ adıyla bir strüktür yerleştirilmişti. İstanbul 2 Numaralı Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu, iki gün içinde toplanarak Kavuşma Durağı’nın kaldırılmasına karar verdi. Aynı meydanda geçen yıl Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı da ‘Dijital Gösterim Merkezi’ adıyla çadır kurmuştu. Koruma kurulu aylardır meydanda olan çadır için de kaldırma kararı aldı.

İstanbul 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, izin alınmadığı gerekçesiyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden Kavuşma Durağı’nı kaldırmasını istedi ve aksi takdirde suç duyurusunda bulunacağını bildirdi. Bunun üzerine geçici sergi platformu Kavuşma Durağı’nın 22 Şubat’ta söküleceği açıklandı.

ESENLER VEYA BAĞCILAR
Birgün gazetesinin haberine göre 22 Şubat’ta taşınacak Kavuşma Durağı’nın yeni adresi Esenler veya Bağcılar olacak. Platformun değişik zamanlarda şehrin çeşitli meydanlarında İstanbulluları kültür ve sanatla buluşturacağı açıklanmıştı.

Armağan Akdoğan tarafından tasarlanan ve üretilen, Mehmet Kendil ile beraber İBB Kültür Varlıkları Daire Başkanı Mahir Polat ve yine İBB bünyesinde çalışan İnşaat Mühendisi Oktay Özel ile Mimar Merve Gedik Âlâ tarafından ortaya çıkarılan Kavuşma Durağı 15 Şubat’ta açılmış ve bir konser verilmişti. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da Kavuşma Durağı’nı ziyaret etmişti.

MOBİL REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.