Site Rengi

DOLAR 32,1235
EURO 35,2750
ALTIN 2.239,89
BIST 8.935,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 10°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
10°C
Hafif Yağmurlu
Cum 13°C
Cts 15°C
Paz 16°C
Pts 14°C

Sporla hem psikolojisini hem kamburunu düzeltti

REKLAM ALANI
17.02.2020
470
A+
A-

Yüzde elli oranda kifoz (kamburluk) hastalığı nedeniyle sıkıntılı günler yaşayan Nermin Engin, Bağcılar Belediyesi Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Kültür Merkezi Spor Salonu’nda özel bir egzersiz programıyla önce psikolojisini sonra kamburluğunu düzeltti.

Kamburluk oranı yüzde 7’ye düşen Engin, “Kamburluk hayatımı altüst etmişti. Giydiklerimi kendime yakıştıramıyor, fotoğraf bile çekilmiyordum. Toplum içine girsem de kamburum sürekli aklımdaydı. Spor sayesinde normal bir insana döndüm” dedi.

ARA REKLAM ALANI

Çocukluğundan beri kifoz (kamburluk) hastası olan 3 çocuk annesi Nermin Engin’in(54) rahatsızlığı her yıl arttı. İki yıl önce kamburluk oranı yüzde 50 oranında artmaya başladı ve günlük işlerini yapmakta zorlanmaya başladı. Engin, hastaneleri dolaşıp rahatsızlığına çare aramaya başladı. Tüm uğraşlarına rağmen hastalığına çözüm bulamayan doktorların tavsiyesi üzerine spor yapmaya karar verdi.

Bu amaçla da daha önce benzer hastalıkları olan birçok kişinin iyileştiği Bağcılar Belediyesi Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Kültür Merkezi Spor Salonu’na kayıt yaptırdı. Spor eğitmeni Ayşe Aydın’ın çizdiği egzersiz içerikli özel program çerçevesinde çalışmalara başlayan Engin’in kamburluk oranı yüzde 7’ye kadar düştü.

Fotoğraf bile çekilmiyordum

İki yıl içinde hayatının olumlu şekilde değiştiğini belirten Engin, “Kendimi bildim bileli kifoz hastalığım var. Okuldaki oturuş bozukluğundan kaynaklandığını düşünüyorum. Yaş ilerledikçe hastalığım artmaya başladı. Bununla birlikte ağrılarım ve duruşumdaki bozukluk da arttı.

Dik duramıyordum ve kollarımı geriye doğru açamıyordum. Sadece ağrılarım değil psikolojim de bozulmuştu. Antidepresan kullanmaya başladım. Kamburluk hayatımı altüst etmişti.

Giydiklerimi kendime yakıştıramıyor, fotoğraf bile çekilmiyordum. Toplum içine girsem de kamburum sürekli aklımdaydı. Spor sayesinde normal bir insana döndüm” dedi.

Engin, spor sayesinde normal bir insana nasıl dönüştüğünü ise şu sözlerle anlattı: “Spor hocam bana özel bir program uyguladı. Fitness ekipmanları ve egzersizleri yapmak çok ağır geliyordu ama başarmak için bütün zorluklara katlandım. Spor önce psikolojimi düzeltti. İlaç içmeyi bıraktım ardından da kamburluğum yok denilecek kadar azaldı.

Azmim sonunda artık iyileştim. Şimdi yüzüm gülüyor ve herkes gibi bol bol fotoğraf çektiriyorum. Böylesine bir spor salonunu bizim hizmetimize sunan Bağcılar Belediye Başkanımız Lokman Çağırıcı’ya teşekkür ediyorum.”

Antidepresan kişinin ruh halini bozuyor

Antidepresan kullananları, medikal ve eklem rahatsızlıkları olanlara sporu tavsiye eden eğitmen Ayşe Aydın da “Antidepresan kişinin ruh halini bozuyor. Nermin hanım da antidepresan kullanıyordu. Sporla tanışması geç oldu ama iyi oldu. Spor yaparak ilaç kullanımını azaltalım” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.