Site Rengi

DOLAR 32,6078
EURO 34,8089
ALTIN 2.494,00
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 20°C

İSTANBUL’DA EN RİSKLİ YERLER NERELER?

REKLAM ALANI
12.02.2020
447
A+
A-

Elazığ ve Malatya’da yaşanan depremin ardından İstanbul’da deprem beklendiği açıklandı. Bu kapsamda Deprem Uzmanı Prof. Dr. Süleyman Pampal İstanbul ile ilgili açıklama yaptı.

Elazığ ve Malatya’da yaşanan depremin ardından İstanbul’da büyük bir deprem beklenmesi vatandaşları tedirgin ediyor. Mega şehir ile ilgili merak edilenleri Deprem Uzmanı Prof. Dr. Süleyman Pampal açıkladı.

ARA REKLAM ALANI

Milli Gazete’de yer alan habere göre; ülke genelinde son dönemde yaşanan 6.8’lik Elazığ depreminde 39 vatandaşımız vefat etti,1607 kişi ise yaralandı. Şüphesiz en tehlikeli şehirlerden biri de milyonlarca kişiye ev sahipliği yapan İstanbul.

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Süleyman Pampal İstanbul depremi ile ilgili merak edilen soruları cevapladı.

YERLEŞİM YERİNİN ALTINDA FAY YOK
Uzman Pampal;”İstanbulda direk yerleşim yerlerinin altından geçen aktif fay hattı bulunmamaktadır. İstanbul’u asıl tehdit eden fay Kumburgaz açıklarındaki, 3’e ayrılan Kuzey Anadolu Fay Hattı’dır.”dedi.

EN TEHLİKELİ BÖLGELER
Uzman Pampal,”Asıl tehlike arz eden bölgeler Kemerburgaz açıklarındaki tehlikeli faya yakın olan Avrupa Yakası sahil kesimidir. Avcılar, Büyükçekmece, Küçükçekmece, Silivri, Beylikdüzü bölgeleri yakın olması hasabiyle en çok etkilenecek bölgeler olarak gözleniyor.Olası depremde bu bölge etkilenmekle beraber sadece bu bölgeyi değil tabi ki İstanbul genelini de etkileyecek.” şeklinde konuştu.

İSTANBUL HAZIR DEĞİL
İstanbul’da 2000’den önce yapılmış olan, 2 milyon konutun risk altında olduğu tahmin ediliyor. 2011’de yaşanan ve  601 kişinin hayatını kaybettiği, Van depremi sonrası kamuoyunun aklına yine deprem gerçeği gelmiş, yetkililer aracılığıyla ülke genelinde kentsel dönüşüm adı altında inşaat başlatıldı.

Gelinen noktada asıl yıkılması gereken binaların çoğu müteahhitler tarafından yeterli kar bırakılmadığı gerekçesiyle yapılmazken yaşanan durum beklenen büyük deprem öncesi vatandaşları korkutuyor.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.