Site Rengi

DOLAR 32,2382
EURO 35,1164
ALTIN 2.272,66
BIST 8.835,41
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 22°C
Cts 21°C
Paz 21°C

54 bin Girişimci Kadına Destek

Kadınların iş hayatına daha fazla katılımı için devlet hem çalışan hem girişimciye önemli destekler sağlarken, özel sektör de bu desteklere katkıda bulunmak için çalışmalar yapıyor.

REKLAM ALANI
09.09.2019
520
A+
A-

Kadınların iş hayatına daha fazla katılımı için devlet hem çalışan hem girişimciye önemli destekler sağlarken, özel sektör de bu desteklere katkıda bulunmak için çalışmalar yapıyor.
Vodafone da “Girişimcilikte Önce Kadın” diyerek yaptığı çalışmalarla 4 yılda 54 bin kadına ulaştı. 60 milyon liralık potansiyel ekonomik değer sağlayan şirket, bu çalışmalarını 4 yıl önce Millî Eğitim Bakanlığı ile hayata geçirdi. Projeye katılan kadınlar aldıkları teknoloji ve girişimcilik eğitimlerinin devamında kendileri için oluşturulan oncekadin.gov.tr adresindeki dijital mağaza üzerinden ürünlerini satarak el emeklerini kazanca dönüştürüyor. Girişimciler için bir başka teşvik olan Girişimcilikte Önce Kadın Yarışması’nda da Türkiye’nin her yerinden 621 başvuru alarak şimdiye kadar ulaşılan en yüksek başvuru sağlandı. Kursiyerlerin kendi üretimleri olan el yapımı ürünlerle katıldığı yarışmada katılımcılar ilan adedi, kargolu ve kargosuz satış tutarları gibi verilerle değerlendirildi. Balıkesir’den Berna Ertürk Polat birinci olup 15 bin, Yalova’dan Sevcan Engin ikincilikle 10 bin, Denizli’den Gülpembe Yakın da üçüncü olarak 7 bin 500 lira ödül kazandı. Kazanan kadınlara ödüllerinin verildiği toplantıda konuşan Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel “Kadınların potansiyelinin tam olarak değerlendirilmesinin 2025’e kadar dünya ekonomisine 28 trilyon dolar katkı sağlayacağı raporlanmış. Bütün gerçeklere rağmen Türkiye’de kadınların iş gücüne katılım oranı hâlâ yüzde 33,6’larda. Biz bu oranın artırılması için çalışacağız. Vodafone Vakfı olarak ayrıca bugüne kadar 41 milyon lira yatırım yaparak 4 milyona yakın insanın hayatına dokunduk” diye konuştu.

ARA REKLAM ALANI
REKLAM ALANI
ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.