Site Rengi

DOLAR 32,1610
EURO 35,0846
ALTIN 2.232,72
BIST 8.828,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13°C
Az Bulutlu
İstanbul
13°C
Az Bulutlu
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 15°C
Sal 13°C

İGDAŞ’tan 7,2’lik deprem tatbikatı

REKLAM ALANI
13.02.2020
523
A+
A-

İstanbulların doğalgaz ihtiyacını karşılayan İGDAŞ, her yıl düzenlediği deprem tatbikatını bu yıl da 7,2 şiddete göre düzenledi. Kent genelinde, 1.195 personel, 156 araç görev aldı. İGDAŞ Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi’nden koordine edilen tatbikatta, Bölge Afet ve Acil Durum Masaları, şebeke şeflikleri ve ilgili birimler hazır bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraklerinden İGDAŞ, olası bir depremde doğal gaz kaynaklı oluşabilecek tehlike ve risklere karşı hazırlıklı olmak, acil durumlarda gerekli koordinasyonu sağlamak, müdahale pratiği kazanmak amacıyla tatbikat gerçekleştirdi.

ARA REKLAM ALANI

 

Tatbikat, “Kuvvetli Yer Hareketleri Kayıt Kumanda İzleme Sistemi” ve “Doğalgaz Şebekesi Sismik Risk Azaltım Sistemi” projeleri kapsamında, muhtemel bir deprem sonucunda, doğal gaz altyapı ve üstyapısında meydana gelecek hasar ve kayıpları ortaya koyan çıktılar doğrultusunda yürütüldü. Olası depremde tüm iletişim sisteminin devre dışı kaldığı varsayımından hareketle, tüm operasyon İstanbul Büyükşehir Belediyesi telsiz şebekesi üzerinden yürütüldü.

Kuvvetli Yer Hareketleri Kayıt Kumanda Cihazları ile tanımlanan eşik değeri aşan noktalardaki bölge regülatörlerinin gazı, otomatik olarak kesildi. Gazı kesilen bölge regülatörleri ile ilgili bilgiler, SCADA Sistemi üzerinden raporlanarak sahadaki şebeke şefliklerine ulaştırıldı.

187 Doğal Gaz Acil Ekipleri, doğal gaz şebekesindeki hasar gören noktalara ulaşarak gerekli müdahaleyi yaptı. Senaryo gereği yıkılan binaların gazı kesildi, hasar gören bölge regülatörleri ve servis kutularında hasar giderme çalışmaları başlatıldı.

Tatbikatı yöneten İGDAŞ İşletmelerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Selami Bulut, tatbikatın gerçeğe en yakın şekilde düzenlendiğini belirterek, “Öngörülerimiz üzerinden, nerelerde en fazla yıkımımın olacağını hesaplayacak durumdayız. Direkt olarak Kandilli ’ye de bağlıyız; deprem büyüklüğünü ve sonrasında oluşacak hasarların durumunu öğrenebilmek adına. İstanbul’daki en yaygın “ivme ölçer ağı” İGDAŞ’ta bulunuyor. Bölgelerdeki regülatör istasyonlarımızın hemen hemen hepsinde deprem sensörleri var” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.